Що таке алергія

Що таке алергія

  • Переглядів: 58

Алергія – патологічна реакція імунної системи, пов'язана з підвищеною чутливістю до деяких речовин – алергенів. Для того щоб алергія виникла, мало тільки зіткнутися з її провокатором в навколишньому середовищі. В організмі повинна бути висока чутливість до цього провокатора, який в подальшому і буде алергеном: харчовий продукт, шерсть тварин, пил, квіти та інше. 

Бактеріологічні дослідження

Бактеріологічні дослідження

  • Переглядів: 58

  Інфекційні хвороби, в тому числі й нові, становлять загрозу розвитку людства. Серед величезної кількості збудників інфекційних хвороб, особливе місце належить кишковим інфекціям, інфекціям сечовивідних шляхів та інфекціям органів дихання. Однак окрім всіх сучасних методів, в лабораторіях продовжують використовувати бактеріологічний метод дослідження, адже виявлення збудника інфекційної хвороби відіграє головну роль в діагностиці  і дозволяє виявити збудників інфекційних хвороб людини та визначити його чутливість до антибіотиків для максимально ефективного лікування цих хвороб. Бактеріологічні дослідження є основними в діагностиці більшості бактеріальних інфекцій.

Нітрати у воді – небезпека для здоров’я дітей

Нітрати у воді – небезпека для здоров’я дітей

  • Переглядів: 57

  Впродовж останніх років відмічається забруднення грунтових вод та джерел індивідуального користування хімічними сполуками – нітратами, мінеральними та органічними добривами. Велику небезпеку несе забруднення води продуктами розпаду органічних речовин: аміаком, нітритами, нітратами. Вода питна забруднена нітратами, особливо небезпечна для дитячого організму та спричиняє захворюванню водо-нітратної метгемоглобінемії у дітей до 3-х річного віку.

Захистіть  дитину від невиліковного паралічу

Захистіть дитину від невиліковного паралічу

  • Переглядів: 100

Кожна невакцинована або не повністю вакцинована дитина зараз у небезпеці. В Україні критично низький рівень охоплення вакцинацією від поліомієліту.  Для досягнення колективного імунітету та безпеки малюків щепленими мають бути щонайменше 95% дітей.  Поліомієліт може загрожувати величезній кількості невакцинованих або не повністю вакцинованих дітей.

Шкода від куріння

Шкода від куріння

  • Переглядів: 76

Потрібно усвідомити, що куріння – це не просто погана звичка, це звичка яка вбиває.  В Україні від хвороб, пов’язаних з тютюнопалінням, щороку помирає близько 120 тисяч осіб, зокрема –  50 % цих смертей спричинені через проблеми із серцево – судинною системою, 30% через онкопатологію, близько 20% – через хронічні захворювання дихальної системи. Адже досліджений факт : в курців у 5 разів частіше виникає інфаркт міокарда, в 4 рази частіше інсульт, в 16 разів - захворювання судин ніг.

ЩОДО РІВНЯ РАДІАЦІЙНОГО ФОНУ НА ПІДКОНТРОЛЬНИХ ТЕРИТОРІЯХ

ЩОДО РІВНЯ РАДІАЦІЙНОГО ФОНУ НА ПІДКОНТРОЛЬНИХ ТЕРИТОРІЯХ

  • Переглядів: 127

  Радіація - це процес, при якому випромінюється енергія, що переноситься у просторі електромагнітними хвилями або нескінченно малими частками. Простими словами, радіацію можна охарактеризувати як дію, яка негативно впливає на здоров’я людини, що безпосередньо опинилася в полі дії випромінювання.

Рак: що варто знати і як уберегтися

Рак: що варто знати і як уберегтися

  • Переглядів: 67

За даними ВООЗ, щорічно у світі діагностується близько 14 млн. випадків раку і до 2030 року цей показник може вирости до 21 млн.