Вплив солі на організм людини
Ми звикли, що сіль – з’єднання натрію і хлору – незмінний атрибут нашого життя. Були часи, коли вона використовувалася за грошову одиницю, навіть була об’єктом культу, ще Гомер називав її священною субстанцією.
Ми звикли, що сіль – з’єднання натрію і хлору – незмінний атрибут нашого життя. Були часи, коли вона використовувалася за грошову одиницю, навіть була об’єктом культу, ще Гомер називав її священною субстанцією.
За своїм зовнішнім видом ртуть – метал сріблясто-білого кольору. При звичайних умовах – це рідина. Ртуть в 13,5 рази важче води.
Збудник хвороби (ієрсинія) належить до одного «родового клану» з чумою. Але, на щастя, силу своєї страшної родички ієрсинії не успадкували - проте набралися від неї підступності: є труднощі в розпізнаванні цієї інфекції та можливі важкі ускладнення після перенесеного захворювання
Останнім часом козяче молоко стрімко набирає популярність завдяки масій його властивостей. Воно корисне для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, підвищення рівня гемоглобіну, а також профілактики втрати зору. Крім того, козяче молоко має бактерицидні властивості, що дозволяє йому не тільки зберігатися значно довше коров'ячого, а й надавати з незаражувальну дію на організм.
Гельмінти (глисти) – паразитичні черви, які викликають в організмі зараженої людини цілий ряд хворобливих явищ (нервові розлади, алергія, нудота, блювота, проноси, болі в животі, пригнічення імунітету та інше.)
Більшість людей з острахом реагують на розповіді про гельмінтів, переказуючи один одному різні міфи. Від однієї думки, що всередині нас, можливо, живуть глисти стає моторошно. Часто інформацію про глисти перебільшують, симптоматика хвороби досить розмита. Усе, від болю в животі до поганої поведінки, пов’язують з глистами.
Вживання сирої некип’яченої води та недоброякісних продуктів загрожує виникненням водних епідемій та харчових отруєнь.
Питна вода, призначена для споживання людиною, повинна відповідати таким гігієнічним вимогам: мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад, бути безпечною в епідемічному відношенні,
Більшу частину вітаміну D ми отримуємо завдяки впливу сонячного світла. Звідси і його неформальна назва — «вітамін сонця».