Нітріти в ковбасних виробах

Нітріти в ковбасних виробах

  • Переглядів: 92

  Нітрит натрію (NaNO2) – використовується як поліпшувач забарвлення і консервант у харчовій промисловості у виробах з м’яса та риби, тобто харчова добавка. Очищений нітрит натрію являє собою білий або злегка жовтуватий кристалічний порошок, добре розчинний у воді і гігроскопічний. Чистий нітрит натрію не гігроскопічний. На повітрі повільно доокисляється до нітрату натрію NaNO3. Є сильним відновником. На вигляд – порошок світло-жовтого кольору. Застосовується у виробництві харчових продуктів, а також у будівництві, медицині та поліграфії.

Небезпеки хвороби Лайма

Небезпеки хвороби Лайма

  • Переглядів: 70

 Хвороба Лайма або кліщовий бореліоз – небезпечне інфекційне природно-вогнищеве захворювання з групи кров’яних інфекцій із трансмісивним механізмом передачі, збудником якого є кілька видів борелій (спіралеподібних грам негативних бактерій), а переносником – іксодові кліщі, і характерізується багатосистемними ураженнями, поліморфізмом клінічних ознак з тенденцією до хронізації та рецидивуючого перебігу. В Україні немає жодної області, де б кліщі не були інфіковані, і кількість людей, котрі захворіли на кліщовий бореліоз щороку зростає.  Людина уражується у природних вогнищах захворювання при відвідуванні лісу, парків, садів, присадибних ділянок, зелених насаджень.

Що потрібно знати про аміак в атмосферному повітрі

Що потрібно знати про аміак в атмосферному повітрі

  • Переглядів: 653

  Аміак - це один із основних газів, що містяться в атмосферному повітрі. Він використовується в різних галузях, включаючи сільське господарство та промисловість. Аміак може бути корисним для людей, однак його надмірна концентрація в атмосфері може мати шкідливий вплив на здоров'я та навколишнє середовище

Вода – цілюще джерело життя

Вода – цілюще джерело життя

  • Переглядів: 57

Питна вода повинна бути безпечною в епідемічному відношенні та відповідати вимогам державних санітарних норм і правил.

Дезінфекція шахтних колодязів

Дезінфекція шахтних колодязів

  • Переглядів: 65

Важливою умовою, що забезпечує якість води – є правильна експлуатація колодязя (криниці). Для того, щоб колодязьна шахта не стала резервуаром бактерій і мікроорганізмів періодично повинна проводитися очищення та дезінфекція колодязя.

БОТУЛІЗМ: ЩО ВАРТО ЗНАТИ?

БОТУЛІЗМ: ЩО ВАРТО ЗНАТИ?

  • Переглядів: 173

  З настанням теплого періоду швидше розповсюджуються інфекційні хвороби, збільшується кількість випадків отруєнь. Однією з найтяжчих інфекційних хвороб є ботулізм.Проблема харчових отруєнь, викликаних збудником ботулізму з року в рік залишається актуальною.

Причини та наслідки забруднення річок аміаком

Причини та наслідки забруднення річок аміаком

  • Переглядів: 63

 Погіршення якості води і забруднення поверхневих і підземних джерел є актуальною проблемою сьогодення. Основні проблеми, що негативно впливають на якість води річок і озер, виникають в результаті невідповідного очищення побутових стічних вод, слабкого контролю за скиданням промислових стічних вод, втрати і руйнування водозбірних площ, нераціонального розміщення промислових підприємств, вирубка лісу та нераціональних методів ведення сільського господарства. Порушується природний баланс водних екосистем, і виникає загроза для живих прісноводних ресурсів.

Що таке атестація робочих місць та чому вона необхідна

Що таке атестація робочих місць та чому вона необхідна

  • Переглядів: 146

Атестація робочих місць  проводиться на підприємствах та  організаціях, незалежно від форм власності й господарювання, та являє собою комплексну оцінку всіх факторів виробничого середовища та трудового процесу, де  технологічний  процес, обладнання, що використовується, сировина та матеріали  є  потенційними джерелами шкідливих та небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працюючих.

Чим небезпечні глисти для людей

Чим небезпечні глисти для людей

  • Переглядів: 1412

Причина зараження людини глистами – недотримання правил особистої гігієни, гігієни рук. Яйця потрапляють на шкіру, а потім переносяться у ротову порожнину.