Правила поведінки у місцях масового відпочинку
Літо – найкраща пора року для проведення відпочинку, дозвілля на пляжах біля водойм, на берегах річок, на лісових галявинах.
Літо – найкраща пора року для проведення відпочинку, дозвілля на пляжах біля водойм, на берегах річок, на лісових галявинах.
Вживання води, що містить підвищені концентрації нітратів, може призвести до хронічних отруєнь, передусім малюків, котрим готують суміші, розведені цією водою.
31 травня – Всесвітній день без тютюну.
В торговій мережі є незліченна кількість косметичних засобів. Але, на жаль косметика не тієї якості, якої хотілося б. У наш час все більше людей повертається до природного або просто до якісної косметики без шкідливих речовин.
Дуже важливо правильно вибирати повноцінну та якісну їжу в даний час. Здорове і збалансоване харчування корисне для кожної людини. Це наше природне паливо, яке дає нашому організму фізичну силу і здоров'я. Коли організм отримує необхідну кількість жирів, білків, вуглеводів мінеральних речовин, він росте і розвивається, добре функціонують всі його системи.
З приходом теплої пори року особливо хочеться посмакувати вітамінами, яких дуже бракує нашому організму, тому ми йдемо до магазину або ринку, щоб купити свіжих овочів або фруктів. Але все було б добре, якби не одне але – нітрати, які містяться майже у всіх овочах. Нітрати – це солі азотної кислоти, речовини, що містяться в ґрунті, воді, входять до складу рослин, є продуктами обміну речовин в організмі людей та тварин.
Людина завжди вживала ту природну воду, яка її оточувала. В часи, коли довкілля було чистим і природним, для організму людини не було розділення води на питну і не питну, практично із всіх природних джерел вода була питною.
Громадське здоров’я – це збільшення тривалості життя і зміцнення здоров’я суспільства, шляхом спільних зусиль лікарської спільноти та населення. А гасло #ПрофілактикаРятуєЖиття – це про симбіоз та взаємодію, коли кожен учасник процесу робить все можливе, аби зміцнити здоров’я: лікар – ділиться актуальною інформацією та освічує своїх пацієнтів щодо профілактики захворювань, а кожен з нас – дослухається, дотримується правил та прагне до ведення здорового способу життя.
Бактеріоносійство – це перебування в організмі людини і виділення в зовнішнє середовище збудників заразних захворювань без наявності видимих проявів хвороби. Зазвичай бактеріоносійство спостерігається певний час після перенесеного захворювання, іноді воно буває у клінічно здорових людей, хоча часто є відображенням стертої форми хвороби. Людина може стати носієм збудників черевного тифу, паратифів, сальмонельозу, еширіхіозу, дифтерії, носієм стрептококів, стафілококів. Тривалість бактеріоносійства може бути від кількох днів до багатьох років (до 10 років при черевному тифі – транзиторне носійство). Бактеріоносійство епідеміологічно небезпечне, для оточуючих, бо саме «здорові» носії, навіть не знаючи про те самі, легко можуть поширювати захворювання людям з якими контактують. Особливо небезпечне таке носійство серед працівників закладів громадського харчування, торгівлі, харчової промисловості, оскільки при попаданні мікробів на продукти вони можуть стати причиною харчових токсикоінфекцій, спалахів гострих кишкових інфекцій.
ДУ « Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров’я України» нагадує, що роботодавець повинен потурбуватися про створення нешкідливих та безпечних умови праці. Сама специфіка виробництва може бути пов'язана з факторами підвищеної небезпеки, шкідливості і т.д. У таких випадках роботодавець повинен компенсувати працівникові «шкідливість» його роботи виходячи з норм чинного законодавства, наприклад: надати йому додаткову відпустку; встановити підвищену оплату праці; забезпечити видачу спецодягу і засобів індивідуального захисту; видавати молоко та лікувально-профілактичне харчування. Працівник може отримати право на пенсію за віком на пільгових умовах, якщо це буде підтверджено результатами атестації.