50 цікавих фактів про бактерії

50 цікавих фактів про бактерії

  • Переглядів: 1843

 Бактеріологія – наука, що вивчає бактерії, адже  виявлення збудника інфекційної хвороби відіграє головну роль в діагностиці  і дозволяє  визначити його чутливість до антибіотиків для максимально ефективного лікування конкретного  захворювання.

Ні - весняному авітамінозу!

Ні - весняному авітамінозу!

  • Переглядів: 65

Весна - це пора, що дарує нам тепло, відчуття радості, прийдешніх змін та особливий весняний настрій. Проте саме з початком цієї пори досить багато людей починають відчувати постійну втому, сонливість, організм стає ослабленим – це авітаміноз.

День охорони праці в Україні у 2023 році

День охорони праці в Україні у 2023 році

  • Переглядів: 56

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. Так само збігається і девіз, який визначає МОП: «Безпечне та здорове робоче середовище —основний принцип та право на роботі».

Що таке запах,присмак і каламутність у воді питній?

Що таке запах,присмак і каламутність у воді питній?

  • Переглядів: 82

 Сьогодні все більше людей піклуються про питний режим і якість води, яку вони використовують для вгамування спраги, приготування напоїв та їжі. На жаль вода, із централізованих та децентралізованих систем водопостачання не завжди відповідає санітарним вимогам якості та безпеки і може стати небезпечною для здоров'я людини.

Нітрати в ранніх овочах

Нітрати в ранніх овочах

  • Переглядів: 60

Весна... На полицях магазинів та на ринках з’являється все більше апетитних овочів. Ми вже скучили за цими свіжими продуктами це і вітаміни, яких дуже бракує нашому організму. І все було б добре, якби не одне але – нітрати, які є майже у всіх овочах.

Безпечність та якість питної води в умовах паводку

Безпечність та якість питної води в умовах паводку

  • Переглядів: 58

                                 Питна вода, призначена для споживання людиною, повинна відповідати санітарним нормам по органолептичних та фізико-хімічних властивостях та бути безпечною в епідемічному відношенні.

Отруєння чадним газом

Отруєння чадним газом

  • Переглядів: 72

  В час воєнного стану люди масово почали використовувати електрогенератори. Їх потрібно встановлювати лише ззовні будинку. Відстань від електрогенераторів, встановлених за межами будівель, повинна складати не менше 6 метрів. Не допускається їх розміщувати на балконах, в під'їздах та в підвалах. Нехтування порадами спеціалістів може бути небезпечним та спричинити отруєння чадним газом.

Хвороба, яку ми зобов’язані попередити

Хвороба, яку ми зобов’язані попередити

  • Переглядів: 56

З метою попередження  спалахів харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій Рогатинський відділ Івано-Франківського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» попереджає про необхідність дотримання санітарних норм та правил під час приготування страв, дотримання правил особистої гігієни.

Як проявляється вплив паразитів на організм людини

Як проявляється вплив паразитів на організм людини

  • Переглядів: 51

Як відомо, у нашому організмі є порожнини, наприклад, кишечник, які заселені різними організмами. Одні з них корисні нашому організму. Це, наприклад, кишкова паличка, завдяки якій у кишечнику виробляються вітаміни, йде перетравлення клітковини, виробляються речовини, що зміцнюють імунну систему, і відбуваються багато інших корисних процесів. Такі організми, які потрібні нам, називаються сапрофітами. Вони приносять нам користь і без них важко уявити здоров'я нашого організму.

Взаємодія ліків та алкоголю

Взаємодія ліків та алкоголю

  • Переглядів: 42

Вважається, що під час прийому ліків не можна вживати алкоголь. Але чим зумовлена заборона, багато хто знає лише загалом: можуть виникнути небажані побічні ефекти. Такий аргумент, як свідчить практика, працює далеко не завжди. Є захворювання, при яких ліки слід приймати довічно (наприклад, артеріальна гіпертензія).