Основні забруднювачі атмосферного повітря: характеристики, вплив на організм людини

Основні забруднювачі атмосферного повітря: характеристики, вплив на організм людини

  • Переглядів: 30

Атмосферне повітря забруднюється шляхом привнесення в нього або утворення в ньому забруднювальних речовин у концентраціях, що перевищують нормативи якості або рівень природного вмісту.

Грибний сезон

Грибний сезон

  • Переглядів: 26

Літом, із настанням грибного сезону створюється напружена епідемічна ситуація в щодо отруєнь грибами. Поки що, випадків отруєнь грибами в Рогатинській та Галицькій ТГ не було. Але все-таки медики в черговий раз просять краян бути обережними!

Безпечність та якість питної води в умовах паводку

Безпечність та якість питної води в умовах паводку

  • Переглядів: 41

Питна вода, призначена для споживання людиною, повинна відповідати санітарним нормам по органолептичних та фізико-хімічних властивостях та бути безпечною в епідемічному відношенні.

Усе, що треба знати про цукор

Усе, що треба знати про цукор

  • Переглядів: 34

Про цукор точиться багато суперечок: треба його вживати чи ні, дає він користь чи завдає шкоди?

Небезпека в перукарні

Небезпека в перукарні

  • Переглядів: 34

Відвідування перукарні може призвести до того, що додому ви вже прийдете не один, а з інфекцією.

Збалансоване харчування : жири, білки, вуглеводи, як правильно розрахувати

Збалансоване харчування : жири, білки, вуглеводи, як правильно розрахувати

  • Переглядів: 1372

Білки в правильному збалансованому харчуванні неможливо замінити жодним іншим елементом. Для організму важливі як повноцінні, так і неповноцінні білки. До перших відносять продукти тваринного походження (м’ясо, рибу, молоко), в складі яких є всі найважливіші амінокислоти. Другу групу становить рослинна їжа. Втім, деякі злаки і картопля теж можуть похвалитися повноцінними білками.

Профілактика інфекційних захворювань та харчових отруєнь влітку

Профілактика інфекційних захворювань та харчових отруєнь влітку

  • Переглядів: 50

 У літній період почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов'язаних з вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених хвороботворними мікробами.                 Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових святкувань - весіль, ювілеїв, випускних вечорів, відпочинку в таборах тощо.                  Спеціалісти-епідеміологи стверджують, що основними причинами спалахів є залучення до приготування страв випадкових осіб, котрі не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни, а також порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.                   Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби, які готуються "із запасом",що призводить до накопичення у продуктах збудників інфекційних захворювань,  питна вода неналежної якості

На що вказує перманганатна окиснюваність

На що вказує перманганатна окиснюваність

  • Переглядів: 802

 Вода - це найважливіший природний ресурс нашої планети. Без неї неможливий розвиток живої природи. Важливою гігієнічною характеристикою води є її окиснюваність.