Цінність фруктів для здоров’я людини
Тренд здорового способу життя стрімко набирає обертів і попит на корисні фрукти та ягоди на ринках збільшується.
Тренд здорового способу життя стрімко набирає обертів і попит на корисні фрукти та ягоди на ринках збільшується.
Атмосферне повітря забруднюється шляхом привнесення в нього або утворення в ньому забруднювальних речовин у концентраціях, що перевищують нормативи якості або рівень природного вмісту.
Літом, із настанням грибного сезону створюється напружена епідемічна ситуація в щодо отруєнь грибами. Поки що, випадків отруєнь грибами в Рогатинській та Галицькій ТГ не було. Але все-таки медики в черговий раз просять краян бути обережними!
Питна вода, призначена для споживання людиною, повинна відповідати санітарним нормам по органолептичних та фізико-хімічних властивостях та бути безпечною в епідемічному відношенні.
Про цукор точиться багато суперечок: треба його вживати чи ні, дає він користь чи завдає шкоди?
Відвідування перукарні може призвести до того, що додому ви вже прийдете не один, а з інфекцією.
Білки в правильному збалансованому харчуванні неможливо замінити жодним іншим елементом. Для організму важливі як повноцінні, так і неповноцінні білки. До перших відносять продукти тваринного походження (м’ясо, рибу, молоко), в складі яких є всі найважливіші амінокислоти. Другу групу становить рослинна їжа. Втім, деякі злаки і картопля теж можуть похвалитися повноцінними білками.
У літній період почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов'язаних з вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених хвороботворними мікробами. Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових святкувань - весіль, ювілеїв, випускних вечорів, відпочинку в таборах тощо. Спеціалісти-епідеміологи стверджують, що основними причинами спалахів є залучення до приготування страв випадкових осіб, котрі не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни, а також порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму. Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби, які готуються "із запасом",що призводить до накопичення у продуктах збудників інфекційних захворювань, питна вода неналежної якості
Вода - це найважливіший природний ресурс нашої планети. Без неї неможливий розвиток живої природи. Важливою гігієнічною характеристикою води є її окиснюваність.
Малярія – паразитарне захворювання, збудником якого є найпростіші (плазмодії малярії), що передаються від хворої до здорової людини через укуси малярійних комарів.