ЯК ЗАПОБІГТИ НІТРАТНОМУ ОТРУЄННЮ У ДІТЕЙ?

ЯК ЗАПОБІГТИ НІТРАТНОМУ ОТРУЄННЮ У ДІТЕЙ?

  • Переглядів: 57

Вживання води, що містить підвищені концентрації нітратів, може призвести до хронічних отруєнь, передусім малюків, котрим готують суміші, розведені цією водою. 

Безпека косметичних засобів

Безпека косметичних засобів

  • Переглядів: 59

В торговій мережі є незліченна кількість косметичних засобів. Але, на жаль косметика не тієї якості, якої хотілося б. У наш час все більше людей повертається до природного або просто до якісної косметики без шкідливих речовин.

Здорова їжа

Здорова їжа

  • Переглядів: 59

Дуже важливо правильно вибирати повноцінну та якісну їжу в даний час. Здорове і збалансоване харчування корисне для кожної людини. Це наше природне паливо, яке дає нашому організму фізичну силу і здоров'я. Коли організм отримує необхідну кількість жирів, білків, вуглеводів мінеральних речовин, він росте і розвивається, добре функціонують всі його системи.

Отруйна дія нітратів. Ранні овочі

Отруйна дія нітратів. Ранні овочі

  • Переглядів: 39

З приходом теплої пори року особливо хочеться посмакувати вітамінами, яких дуже бракує нашому організму, тому ми йдемо до магазину або ринку, щоб купити свіжих овочів або фруктів. Але все було б добре, якби не одне але – нітрати, які містяться майже у всіх овочах. Нітрати – це солі азотної кислоти, речовини, що містяться в ґрунті, воді, входять до складу рослин, є продуктами обміну речовин в організмі людей та тварин.

Забарвленість у воді питній . Чи можна вживати забарвлену воду

Забарвленість у воді питній . Чи можна вживати забарвлену воду

  • Переглядів: 38

Людина завжди вживала ту природну воду, яка її оточувала. В часи, коли довкілля було чистим і природним, для організму людини не було розділення води на питну і не питну, практично із всіх природних джерел вода була питною.

22–26 травня проходить Європейський тиждень громадського здоров’я

22–26 травня проходить Європейський тиждень громадського здоров’я

  • Переглядів: 93

Громадське здоров’я – це збільшення тривалості життя і зміцнення здоров’я суспільства, шляхом спільних зусиль лікарської спільноти та населення. А гасло #ПрофілактикаРятуєЖиття – це про симбіоз та взаємодію, коли кожен учасник процесу робить все можливе, аби зміцнити здоров’я: лікар – ділиться актуальною інформацією та освічує своїх пацієнтів щодо профілактики захворювань, а кожен з нас – дослухається, дотримується правил та прагне до ведення здорового способу життя. 

Небезпека бактеріоносійства

Небезпека бактеріоносійства

  • Переглядів: 36

Бактеріоносійство – це перебування в організмі людини і виділення в зовнішнє середовище збудників заразних захворювань без наявності видимих проявів хвороби.    Зазвичай бактеріоносійство спостерігається певний час після перенесеного захворювання, іноді воно буває у клінічно здорових людей, хоча часто є відображенням стертої форми хвороби.   Людина може стати носієм збудників черевного тифу, паратифів, сальмонельозу, еширіхіозу, дифтерії, носієм стрептококів, стафілококів.    Тривалість бактеріоносійства може бути від кількох днів до багатьох років (до 10 років при черевному тифі – транзиторне носійство).   Бактеріоносійство епідеміологічно небезпечне, для оточуючих, бо саме «здорові» носії, навіть не знаючи про те самі, легко можуть поширювати захворювання людям з якими контактують.     Особливо небезпечне таке носійство серед працівників закладів громадського харчування, торгівлі, харчової промисловості, оскільки при попаданні мікробів на продукти вони можуть стати причиною харчових токсикоінфекцій, спалахів гострих кишкових інфекцій.

Безпечні умови праці сприяють здоров’ю працівників

Безпечні умови праці сприяють здоров’ю працівників

  • Переглядів: 51

ДУ « Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров’я України» нагадує, що роботодавець повинен потурбуватися про створення нешкідливих та безпечних умови праці. Сама специфіка виробництва може бути пов'язана з факторами підвищеної небезпеки, шкідливості і т.д. У таких випадках роботодавець повинен компенсувати працівникові «шкідливість» його роботи виходячи з норм чинного законодавства, наприклад: надати йому додаткову відпустку; встановити підвищену оплату праці; забезпечити видачу спецодягу і засобів індивідуального захисту; видавати молоко та лікувально-профілактичне харчування. Працівник може отримати право на пенсію за віком на пільгових умовах, якщо це буде підтверджено результатами атестації.

Лабораторна діагностика і методи лікування опісторхозу

Лабораторна діагностика і методи лікування опісторхозу

  • Переглядів: 312

Опісторхоз – паразитарне захворювання з групи гельмінтозів, що викликається плоскими черв'яками-сосальниками. Є два види трематод: двуустка котяча і двуустка сибірська. Захворювання характеризується ураженням печінки, селезінки та підшлункової залози. Захворювання виникає при вживанні сирої, слабого просолу, в'яленої та недостатньо термічно обробленої річкової риби.

Гід державних послуг. Банер