Гіменолепідоз

Гіменолепідоз

  • Переглядів: 321

 Гіменолепідозом називають поширене паразитарне захворювання, що викликається карликовим ціп'яком (Hymenolepis nana). Черв'як паразитує в тонкому кишечнику людини, викликаючи розлади травлення і неврологічні порушення. Заражаються цими шкідниками люди будь-якого віку, переважно міське населення. Більше інвазії (зараження) стрічковими черв’яками схильні діти до 14 років. Кількість хворих в такому віці в 3,5 рази перевищує кількість дорослих. Це можна пояснити недостатніми навичками гігієни та віковими особливостями дитячого імунітету.

Актуальність  бактеріологічих дослідженнь

Актуальність бактеріологічих дослідженнь

  • Переглядів: 46

Серед величезної кількості збудників інфекційних хвороб, особливе місце належить кишковим інфекціям, інфекціям сечовивідних шляхів та інфекціям органів дихання. Однак окрім всіх сучасних методів, в лабораторіях продовжують використовувати бактеріологічний метод дослідження.   Виявлення збудника інфекційної хвороби відіграє головну роль в діагностиці   та дає можливість визначити  чутливість  збудника до антибіотиків  для ефективного лікування. Бактеріологічні дослідження є основними в діагностиці більшості бактеріальних інфекцій.

Що таке інвазивні паразити?

Що таке інвазивні паразити?

  • Переглядів: 32

  Інвазивні захворювання (від лат. invasion — напад, вторгнення) — хвороби, спричинені проникненням до організму людини, тварини чи рослини паразитів тваринного походження. Залежно від таксономічної належності паразита розрізняють:

Холера – характерні симптоми та профілактика захворювання

Холера – характерні симптоми та профілактика захворювання

  • Переглядів: 22

Холера − це гостра діарейна інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води, заражених бактерією Vibrio cholerae О1 або О139. Холера передається фекально-оральним шляхом від людини до людини, частіше при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, при купанні, а також через їжу і при побутових контактах. Без належного лікування може призвести до смерті.

Як захистити себе та своїх близьких від інфекційних хвороб

Як захистити себе та своїх близьких від інфекційних хвороб

  • Переглядів: 57

У кінці 2022 року в Україні зафіксували спалах поліомієліту. Станом на середину квітня 2022 року, від захворювання постраждало більш ніж 20 дітей, у двох з них розвинувся параліч. Вірус поліомієліту продовжує циркулювати у навколишньому середовищі в Україні та становить небезпеку для нещеплених дітей. Також на початку 2023 року був зареєстрований спалах кору у закладах освіти у м. Тернопіль.

Вплив шуму і вібрації на організм людини

Вплив шуму і вібрації на організм людини

  • Переглядів: 35

Сучасний розвиток техніки, оснащення підприємств потужними і швидкими машинами і механізмами призводить до того, що людина постійно піддається впливу шуму та вібрації. 

Мікроклімат робочого місця

Мікроклімат робочого місця

  • Переглядів: 70

Мікроклімат середовища суттєво впливає на стан організму людини, її працездатність протягом робочого дня. Показники температури , відносної вологості, швидкості  руху повітря, теплового випромінювання нагрітих поверхонь характеризують клімат внутрішнього середовища виробничого приміщення. В процесі трудової діяльності людина перебуває у тепловій взаємодії з виробничим середовищем.

Правила поведінки в умовах спеки

Правила поведінки в умовах спеки

  • Переглядів: 73

Із приходом літа та настанням спекотних днів, кожна людина повинна особливо подбати про своє здоров’я, дотримуватись певних правил поведінки:

Подбаймо не тільки про свою красу, але й про власне здоров’я!

Подбаймо не тільки про свою красу, але й про власне здоров’я!

  • Переглядів: 45

Салон краси — це місце, яке асоціюється виключно з позитивними емоціями — радістю, задоволенням і релаксацією. Жінки приходять сюди за позитивними емоціями і очікуваними змінами своєї зовнішності. Однак замість цього вони можуть придбати найрізноманітніші хвороби, що передаються через інфіковані інструменти і засоби гігієни.