Гілки малини - корисні властивості чаю

  • 118

Здавна в народі застосовували гілки малини як засіб від багатьох хвороб.

Їх використовують для приготування відварів, настоїв і чаїв. Гілки малин икраще збирати до того, як рослина зацвіла. Тоді вони будуть більш м’якими і соковитими, а при заварюванні зможуть віддати більше поживних речовин.

Також гілки можна обрізати після перших заморозків. Як правило, на таких гілкахз алишаються листя малини, які слід зберегти, так як вони теж володіють лікувальними властивостями і зроблять настій з гілок більш ароматним і корисним. Гілки можна збирати як з садової, так і з дикоростучої малини.

 

Користь гілок малини

Саліцилова кислота в гілках малини робить їх корисними при ревматизмі і поліартритах.

 Калій нормалізує кров’яний тиск, позбавляє від ішемічної хвороби серця і знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Флавоноїди і фенольні речовини попереджають утворення тромбів, а кумарин зміцнює стінки судин. Вживання настою  нормалізує згортання крові і проводить профілактику атеросклерозу.

Гілки малини мають відхаркувальну, бактерицидну і протизапальну властивості. Вони ефективно справляються з кашлем, нежиттю, бронхітом, ангіною, ларингітом, трахеїтом та фарингітом,  зміцнюють імунітет і дозволяють позбутися від простудних захворювань, грипу і ГРВІ.

 Також, заварені гілки малини можна використовувати як засіб для поліпшення травлення, усунення колік, лікування діареї і підвищеного газоутворення.  Вони мають сечогінну властивість і підвищують виробництво жовчі, очищають організм від токсинів.

Чай з гілок малини корисний для жінок. Він допомагає регулювати менструальні цикли, полегшує перед менструальні симптоми і поповнює дефіцит заліза, усуває нудоту і блювоту. Крім того, відвари і настої з гілок малини – ефективнів’яжучі засоби. Їх доцільно використовувати при внутрішніх кровотечах і рясних менструаціях.

Вживайте в своєму раціоні харчування різні лікувальні чаї і дбайте про своє здоров»я!