Крищук Володимир Степанович

  • 77

Фото без опису

Крищук Володимир Степанович

( 13.02.1984 - 21.05.2024 )

      Крищук Володимир Степанович народився 13 лютого 1984 року в с.Шевченкове Івано-Франківської області.

      Навчався в Залуквянській ЗОШ І-ІІІ ст., брав активну участь у всіх заходах школи.

   В 2000 році вступив в Бурштинський енергетичний технікум, після закінчення якого отримав спеціальність оператора теплових електростанцій.

   З 2003 по 2007 рікнавчався в Івано-Франківському інституті менеджменту та економіки «Галицька Академія» і отримав базову вищу освіту за напрямом підготовки «комп'ютерні науки».

     Володимир був слухняним і лагідним сином, мав добру, веселу натуру та щире серце. Він ніколи не відказував у допомозі, особливо людям похилого віку.

      Володимир дуже захоплювався електронною технікою, любив складати, монтувати та удосконалювати електронні пристрої.Тому вся його трудова діяльність була повязана із компютерами, мобільними пристроями, електронними приладами та програмним забезпеченням.

     Спочатку працював у приватного підприємця в магазині по продажу і ремонту компютерної техніки, потім на радіозаводі ДП ВО «Карпати» проводив монтаж електроприладів та електричне забезпечення для автомобілів.

       Останні роки працював оператором в ПрАТ «Івано-Франківськцемент».

    З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Володимир неодноразово висловлювався про свою готовність боронити нашу країну, а при необхідності загинути, як герой.

     3 травня 2023 року, без вагань і ухилянь розпочав свою бойовий шлях, пішовши до лав ЗСУ за призовом по мобілізації.Спочатку проходив військові навчання на Рівненському полігоні, а в червні цього ж року був направлений в Донецьку область.

      Боєць Володимир, позивний «Перекрут», був щирий і відважний, поважав своїх побратимів і був готовий за них віддати своє життя.

     Вперше був поранений 7 липня 2023 року біля н.п. Берестове Бахмутського району, де тоді точилися запеклі бої, друге поранення  отримав у квітні 2024 року.

     Після війни Володимир мріяв почати нове життя - одружитися та виховувати дітей, проте цій надії не судилося здійснитися.

     Помер Володимир Крищук, стрілець-снайпер гірсько-штурмового відділення, гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3029  21 травня 2024 року в рідному селі, перебуваючи у відпустці по реабілітації. Далися взнаки наслідки важких поранень, отриманих під час виконання бойових завдань.

Інші наші герої

Всі наші герої