Якимець Олексій Іванович

  • 179

Фото без опису

Якимець Олексій Іванович

( 08.05.1997 - 31.08.2023 )

Якимець Олексій Іванович народився 8 травня 1997 року. Навчався в Комарівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст., постійно брав активну участь в житті закладу, завжди був веселий та дружний, готовий прийти на допомогу кожному.

Після закінчення школи в 2012 році вступив до Івано-Франківського професійного ліцею автомобільного транспорту і будівництва та здобув спеціальність «оператор компʼютерного набору».

У 2017 році був призваний на військову службу в Повітряні Війська ЗСУ, яку проходив у Київській області.

Повернувшись із армії, Олексій зустрів кохану Оксану і в 2021 році створив з нею сімʼю, в котрій згодом народилася донечка Ельвіра.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Олексій спочатку вступив у тероборону, а вже 19 вересня 2022 року був призваний на військову службу захищати Батьківщину. Служив солдатом 3- ї окремої штурмової бригади, був електриком-мотористом відділення забезпечення
взводу спеціальних робіт ремонтної роти автомобільної техніки ремонтно- відновлювального батальйону військової частини А4638.

Остання розмова із дружиною та донькою була близько сьомої вечора… Наступного дня Третя окрема штурмова бригада полку «Азов» виїхала на бойове завдання під м.Бахмут. Загинув Олексій 31 серпня 2023 року на полі бою біля н.п. Бахмут, Донецької області, захищаючи Україну від російської агресії.

Нагороджений Олексій медаллю Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину» (посмертно) як захисник, який віддав своє життя за державний суверенітет та територіальну цілісність України.

Інші наші герої

Всі наші герої