Ткачівський Петро Ярославович

  • 115

Фото без опису

Ткачівський Петро Ярославович

( 26.02.1971 - 09.04.2023 )

Ткачівський Петро Ярославович народився 26 лютого 1971 року в с.Козина Тисменицького району.

Навчався в Козинській, потім перейшов до Єзупільської ЗОШ. Далі продовжив навчання в ДОСААФ, де здобув спеціальність електрика.

В 1989-1991 роках проходив військову службу. Після армії працював на заводі тонкого органічного синтезу «Барва» далекобійником.

В 1995 році одружився, виховав з дружиною Марією дочку Маріанну та сина Степана.

У 2003 році Петро відкрив власну станцію технічного обслуговування по кузовному ремонту автомобілів, адже був майстром на всі руки.

Окрім основної роботи займався бджільництвом та будував власний будинок.

15 листопада 2012 року започаткував "Книгу Тверезості" при Залуквянській церкві святих Петра та Павла.

Проте, життєвим кредом Петра Ткачівського було відновлення та розвиток пластового руху на Прикарпатті, він був відновником пластового осередку в Галичі та довголітнім його керівником.

Пройшовши пластовий вишкіл, на початку листопада 2011 року почав пластову діяльність у с. Залуква, очоливши пластовий осередок. Також був окружним Івано-Франківської округи впродовж двох каденцій з 2017 по 2019 роки. Людина добра і завжди усміхнена, Петро дуже любив дітей, дуже любив Україну, боровся за пластові цінності.

Новацький та юнацький виховник, організатор пластових мандрівок, вишколів, таборів Петро виховував дітей та молодь в дусі патріотизму, глибокого розуміння історії свого народу, національної ідентичності, самобутності та вірності любові до Батьківщини, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту незалежності України.

5 березня 2023 року Петро виконав свій обов’язок і вступив до лав Національної Гвардії України.  Службу проходив у військовій частині № 1241 50 полку імені Семена Височана. Після навчань та тренувань виконував військові завдання в місті Вараш Рівненської області. З 4 квітня 2023 року воював на Луганщині.

Загинув Петро під час ведення бойових дій 9 квітня 2023 року поблизу села Шипилівка Луганської області.

Петра Ткачівського посмертно нагороджено відзнакою «Залізний хрест», який вручають пластунам, що загинули, боронячи свою землю та відзнакою Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» як захисника, який віддав своє життя за державний суверенітет та територіальну цілісність України.

Його улюблені фрази:
«Хочеш змінити світ, почни з себе».
«Наші діти- це відображення нашого виховання».
«Робити треба або добре, або ніяк».
«Гірка, але правда».
«Хто хоче – шукає можливості, хто не хоче –шукає виправдання».
«Який голос, таке й ехо».

Любив читати вірш «Ти знаєш, що ти людина».

 

Інші наші герої

Всі наші герої