Засєдко Віктор Григорович

  • 229

Фото без опису

Засєдко Віктор Григорович

( 04.01.1968 - 26.03.2023 )

Засєдко Віктор Григорович народився 4 січня 1968 року в Галичі, в сім’ї військовослужбовця. З 1974 року навчався в Галицькій восьмирічній, згодом - середній школах. По закінченні навчального закладу пішов служити в армію. Одружився, виховав двох синів.

На час повномасштабного вторгнення росії працював з дружиною у Польщі. Проте вважав своїм обов’язком стати на захист батьківщини. У вересні 2022 року поповнив лави ЗСУ. Воював у складі 10-ої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» старшим стрільцем мотопіхотного вводу. Понад місяць вважався безвісти зниклим. Загинув 26 березня 2023 року біля населеного пункту Берестове Бахмутського району.

Зі слів побратимів, був чесним сміливим і дружелюбним, не жаліючи себе, завжди приходив на допомогу, виносив з поля бою поранених.

Віктор Засєдко з честю виконав свій громадянський обов’язок, захищаючи кожного з нас, свою Родину, свій край, свою Батьківщину.

Нагороджений посмертно відзнакою Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня та медаллю Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради «За заслуги перед Прикарпаттям» .

Низький уклін і вічна слава захиснику!

 

Інші наші герої

Всі наші герої