Бойчук Іван Іванович

  • 196

Фото без опису

Бойчук Іван Іванович

( 01.07.1984 - 09.05.2022 )

Бойчук Іван Іванович народився 1 липня1984 року в багатодітній сімїв селі Комарів Галицького району.

Навчаючись в Комарівській ЗОШ І-ІІІ ст. був здібним, відповідальним та справедливим хлопцем. Батьки вчили Івана бути добрим, не ображати людей, захищати слабких, тому його всі любили і поважали.

В 2005 юнак одружився і в нього народилося двійко дівчат – Яночка та Анжеліка, яких вони разом з дружиною ростили та виховували попри те, що обоє були студентами Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника.

Після закінчення університету Іван отримав спеціальність «політологія», але йому не судилося працювати за обраною професією, адже все своє коротке життя він працював на будівництві – допомагав людям будувати оселі.

В 2015 році Іван воював на Сході України, захищав суверенітет та територіальну цілісність України під час проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях,за що був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну Іван працював в Португалії. Але повернувся додому, щоб захищати Батьківщину, мріяв, як після перемоги буде відбудовувати державу. Воював в складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, яка ще з 2014 року боронить нашу державу на найбільш гарячих напрямках російсько-української війни. На війні отримав поранення  голови та після місяця лікування знову став у стрій,адже там його чекали побратими. Свій останній бій Іван Бойчук провів 9 травня 2022 року біля м.Золоте на Луганщині.

Івана Бойчука за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено відзнакою Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), медаллю Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно), медаллю Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину» (посмертно).

Інші наші герої

Всі наші герої