Громади Опільського етно-району: крок за кроком до співробітництва

  • 485

Фото без опису

Команда ULEAD з Європою в Івано-Франківській області продовжує працювати з територіальними громадами, які належать до Опільського етно-району. Ми вже провели низку зустрічей та обговорили потенційні напрямки співпраці. Настав час переходити до більш детального обговорення проєктів, покликаних розвивати громади Опільського етно-району.

Максим Чопей, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу U-LEAD в Івано-Франківській області, провів онлайн-консультацію для фахівців Бурштинської, Галицької, Рогатинської та Ходорівської територіальних громад. Обговорювалися правові аспекти укладення договору про співробітництво громад.

«Туризм необхідно розглядати не тільки в розрізі надходжень в місцеві бюджету туристичного збору. Туристична галузь – це важливий інструмент економічного розвитку та залучення нових інвестицій. Для нас важливо розвинути співпрацю між громадами Опільського етно-району у контексті напрацювання спільних туристичних продуктів. Ми готові надати всю необхідну експертну допомогу та консультаційний супровід. Невдовзі, за умови якісної підготовки заявок, проєкти громад зможуть отримати фінансову підтримку від U-LEAD», – зазначив Максим Чопей.

Наш експерт, крім юридичної аспектів, презентував потенційні форми співробітництва громад «Опілля» в туристичній сфері. Максим Чопей акцентував увагу на кількох напрямках – туристичних маршрутах, фестивальному туризмі та цікавих місцях.

Фестивальний туризм набирає все більшої популярності. Наприклад, вже тривалий час проводяться такі фестивалі як «Галицький лицар», «Лемківський» чи «Слідами трьох культур». На території громад є чимало історичних та природніх пам’яток, які також мають свою туристичну привабливість.

«Кожен напрямок має свої особливості, важливо, щоб громада знайшла свою унікальність, розвинула її та перетворила в готовий туристичний продукт», – наголошує Максим Чопей.