Галицька громада - учасниця проєкту «Ефективне управління мережею медичних закладів в умовах децентралізації»

  • 320

Галицька громада увійшла в перелік чотирьох громад з усієї України, які є учасниками нової ініціативи від ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

Сьогодні громадам, особливо засновникам закладів охорони здоров'я є складно, а подекуди і нереально утримувати, моніторити і відповідно управляти такими закладами.

Більше того, процес децентралізації чітко визначив, що, приміром, колишні районні лікарні перейшли в управління та утримання лише однієї громади, а по факту комунальне некомерційне підприємство надає медичні послуги населенню ще 2-3 сусідніх громад.

Як в такому випадку визначити обсяги, потребу в тій чи іншій медпослузі? Як органу управління- громаді- визначити пріоритети розвитку КНП та зробити лікарні успішними та самоокупними?

Галицька міська територіальна громада має можливість, спільно із сусідами-громадами Більшівцівською селищною і Дубовецькою сільською територіальними громадами   в рамках проєкту "Ефективне управління мережами медичних закладів" успішно подолати усі ці виклики !

Проєкт Ефективне Управління Мережами Медичних Закладів в умовах децентралізації продовжує втілювати свою мету в реальність. Протягом наступних місяців громади отримуватимуть експертну підтримку для підвищення ефективності системи надання медичної допомоги на рівні громади.

Цей проєкт реалізовує Форум Трансформації Охорони Здоров’я за підтримки “U-LEAD з Європою”.

Команда ULEAD з Європою в Івано-Франківській області вітає Галицьку громаду та бажає налагодити ефективну мережу медичних закладів.