Боришкевич Любомир Михайлович

  • 98

Фото без опису

Боришкевич Любомир Михайлович

( 07.07.1979 - 15.06.2023 )

Боришкевич Любомир Михайлович народився 7 липня 1979 року в с.Козина Тисменицького району. Все дитинство його пройшло в селі.

 

Навчався Любомир в Козинській загальноосвітній школі І-ІІ ст., після закінчення якої поступив у Вище професійно-технічне училище №21 м.Івано-Франківська і здобув професію оператор верстатів з програмним керуванням. Ще з юності  в його характері сформувались справжні чоловічі якості: мужність, відповідальність, чесність та принциповість.

 

В 1997 - 1999 роках перебував на військовій строковій службі у Збройних Силах України в м.Мерефа Харківської області.

 

Після закінчення строку служби працював в ПрАТ «Івано-Франківськцемент» машиністом лакофарбової машини.  Робота в його житті була на першому місці. Працелюб Любомир отримував задоволення від роботи, тому в колективі його поважали, прислухалися до порад  і брали приклад.

 

В 2002 році одружився з Марією і разом виховали доньку Анну та сина Михайла. Діти памятають батька добрим, веселим і життєрадісним, він був для них просто найкращим батьком.

 

Любомир був життєлюбом, брав натхнення від природи, відчував її душу. Сам вирощував сад, любив експериментувати: виводив нові сорти яблунь та груш. В селі росте багато дерев, вирощених руками Любомира, за що йому вдячні односельчани.

 

28 лютого 2022 року військозобовязаний сержант Боришкевич Любомир був призваний у Збройні Сили України по мобілізації.

 

Під час виконання складних бойових завдань проявляв професійні якості, мужність, відвагу та самовідданість тому в 2022 році був нагороджений медаллю «НЕПЕРЕМОЖНІ» та відзнакою Президента України «ЗА ОБОРОНУ УКРАЇНИ».

 

Після поранення в квітні 2023 року та лікування Любомир одразу повернувся в стрій, адже там його чекали побратими.

 

15 червня 2023 року, виконуючи бойове завдання по здійсненню заходів із забезпечення національної безпеки і оборони України, сержант із матеріально-технічного забезпечення ремонтної роти бронетанкового озброєння і техніки ремонтно-відновлювального батальйону військової частини А4007 Боришкевич Любомир Михайлович героїчно загинув біля міста Авдіївка Донецької області.

 

Поховали воїна в його рідному селі Козина.

 

Пам'ять про Любомира назавжди залишиться в серцях рідних, близьких і всіх, хто його знав.

 

Любомира Боришкевича нагороджено відзнакою Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно) як захисника, який віддав своє життя за державний  суверенітет та територіальну цілісність України.

Інші наші герої

Всі наші герої