Котко Микола Володимирович

  • 82

55Фото без опису

Котко Микола Володимирович

( 22.05.1999 - 04.07.2023 )

Котко Микола Володимирович народився 22 травня 1999 року в м.Івано-Франківськ.

Навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №21 м.Івано-Франківськ, потім був студентом Івано-Франківського фінансово-комерційного коледжу ім.С.Гранта, де освоїв спеціальність  технік-програміст.

Останні п’ять років перед війною Микола проживав у Відні, навчався на факультеті журналістики Віденського університету.

Після повномасштабного вторгнення росії не витримувало його чоловіче серце спостерігати, як ворожа нечисть плюндрує та знищує його рідну землю і, не вагаючись юнак приймає рішення боронити її. Микола проходив службу на Сході України. Разом з побратимами солдат-штурмовик, гранатометник першого штурмового батальйону, третьої окремої штурмової бригади, в/ч А4638 Микола Котко воював на гарячих напрямках фронту.

Він був справжнім воїном, патріотом, зразком незламності та міцності духу. Завжди заспокоював та підбадьорював побратимів. 

Виконуючи чергове бойове завдання, при вогневому зіткненні із супротивником 04 липня 2023 року Микола Котко загинув. Він з честю виконав обов'язок щодо захисту своєї держави і до останнього залишився вірним присязі. Захищаючи право на наше з Вами безпечне життя, він не вагаючись, віддав своє! Пожертвував собою заради перемоги. Ми пишаємось своїм земляком, його незламністю та патріотизмом.

Поховали молодого захисника в с.Вікторів, виконавши його останнє бажання.

«Кращий з кращих, один із перших» - згадують побратими…

Нагороджений відзнакою Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» як  захисник, який віддав своє життя за державний  суверенітет та територіальну цілісність України.

Інші наші герої

Всі наші герої