Водоп'янов Артур Миколайович

  • 83

Фото без опису

Водоп'янов Артур Миколайович

( 22.02.1985 - 08.05.2022 )

Водоп'янов Артур Миколайович народився 22 лютого 1985 року в с.Горлівка Донецької області. Навчався у Вугледарській ЗОШ І-ІІ ст. №117, а згодом у Донецькому гірничому технікумі ім. Є.Т.Абакумова та отримав професійну кваліфікацію «комбайнер 5 розряду».

У 2014 році одружився, разом із дружиною та двома  синами проживав в місті Вугледар. Працював на шахті в ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1». Професія на шахті: комбайнер.

Артур був дуже сильним, мужнім та люблячим чоловіком, відповідальним, чуйним та добрим батьком. На нього було можна покластися у важку хвилину. Полюбляв грати в футбол та шахи, постійно брав участь у «Богатирських іграх», де виборював призові місця та отримував високі нагороди.

Ще у вересні 2021 року Артур добровольцем пішов захищати рідну землю. Позивний у нього був "АРЧІ". Під час повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року разом із розвідниками героїчно вів оборонні бої. Дійшовши до міста Вугледар, де перебувала на той час його сімя, він знайшов транспорт і вивіз звідти свою дружину з дітьми на Прикарпаття, в місто Галич, адже на той час їхнє житло вже було зруйноване.

8 травня 2022 року рядовий Водопянов Артур Миколайович, старший розвідник розвідувального відділення розвідувального взводу військової частини А0356 при виконанні бойового наказу звільнити від окупантів село Павлівку, загинув на полі бою. Поховали захисника в місті Дніпро на Краснопільському кладовищі.

Дружина та діти, які проживають в місті Галич дуже сумують, люблять і завжди памятатимуть найріднішу для них людину. Родині дуже важко без чоловіка і батька, адже вони втратили все, що в них було….

Артур Водоп’янов за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджений відзнакою Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) та пам’ятною медаллю «Вічна пам’ять Героям Прикарпаття» Громадської організації "Воїни Добра".

Інші наші герої

Всі наші герої