Гелетій Любомир Богданович

  • 173

Фото без опису

Гелетій Любомир Богданович

( 01.08.1989 - 26.05.2023 )

Гелетій Любомир Богданович народився 1 серпня 1989 року в селі Залуква Галицького району. Він був наймолодшим сином в дружній багатодітній родині, де виховувалось четверо дітей.

Навчався в Залуквянській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. Як і всі хлопці любив займатися спортом, особливо його приваблювали баскетбол і волейбол.

Продовжив навчання в Івано-Франківському училищі, де здобув спеціальність «обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів».

Любомир був основним годувальником родини, тому багато працював. Спочатку в м.Івано-Франківську на станції технічного обслуговування ремонтував автомобілі, потім працював  на будівництві, виконував різноманітні ремонтні роботи.

Ще в юні роки Любомир любив фотографувати, тому, щоб навчитися мистецтву фотографії закінчив курси фотографа. Ловити на фотоапарат цікаві моменти свого життя та красу природи було його улюбленим захопленням.

У 2016 році Любомир познайомився з Марією і згодом у них народився синочок Олександр, якого він дуже любив, мріяв, як буде його навчати всьому, що вмів робити сам.

Після повномасштабного вторгнення росії, як справжній патріот, не чекаючи на повістку, пішов воювати добровольцем.

Солдат Любомир Гелетій, стрілець 1 відділення 3СВ  4 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону військової частини 1241 Національної гвардії України Західного ОТО загинув 26 травня 2023 року в селі Шипилівка Луганської області.

Любомира Гелетій нагороджений відзнакою Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), медаллю Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно) та медаллю Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину» (посмертно), як  захисник, який віддав своє життя за державний  суверенітет та територіальну цілісність України.

Інші наші герої

Всі наші герої