Юськевич Іван Васильович

  • 209

Фото без опису

Юськевич Іван Васильович

( 06.02.1995 - 07.01.2023 )

Юськевич Іван Васильович  народився 06 лютого 1995 року в м.Галич. Навчався і закінчив Галицьку загальноосвітню школу  І-ІІІ ступенів №1 у 2012 році. Здобував вищу освіту в Національній академії внутрішніх справ в м.Київ.

Батько, Юськевич  Василь Ігорович, який із листопада 2014 року перебував у зоні АТО, прищепив хлопцеві працелюбність та наполегливість у досягненні мети, а мати – щедрість душі та доброту. Юнак розумів: хочеш чогось досягти у житті – працюй. Разом із старшим братом  і батьком їздив на заробітки до Києва.

Чесний, безкомпромісний, Іван не зміг залишитися вдома, коли почалася Революція Гідності, він одразу поїхав до Києва. У криваві лютневі дні був  на
барикадах Майдану.

Завжди мав активну життєву позицію.  «Живи, немов останній раз вдихаєш повітря», - любив повторювати юнак.

Коли склалася важка ситуація в країні,  часу на роздумів не було - Іван у серпні 2014 року пройшов двотижневу військову підготовку та поїхав на Схід. Воював в окремому загоні спеціального призначення «Азов». Захищав Маріуполь. За проявлені мужність і відвагу боєць був  відзначений державними нагородами.

В 2017 році повернувся додому,  будував плани на майбутнє… Та не судилося.

В перший день повномасштабного вторгнення росії на територію України, 24 лютого 2022 року, його призвали до Збройних Сил України.

Служив у військовому званні «сержант», був командиром 2 розвідувального відділення розвідувального взводу. Після поранення під Херсоном лікувався в одному з госпіталів на Івано-Франківщині.

Іван помер на 7 січня 2023 року. Йому було всього 28 років…

Низький уклін Воїну, перед яким ми всі в неоплатному боргу,  слава Герою!

Івана Юськевича нагороджено медаллю Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради «За
заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно), медаллю Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину» (посмертно). як захисника, який віддав своє життя за державний суверенітет та територіальну цілісність України.

Інші наші герої

Всі наші герої