Чайка Роман Богданович

  • 154

Фото без опису

Чайка Роман Богданович

( 05.08.1986 - 28.04.2022 )

 

Чайка Роман Богданович народився 5 серпня 1986 року в м. Галич, Івано-Франківської області.  

З 1992 по 2003 роки навчався в Залуквянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Після закінчення школи юнак вступив в Бурштинський енергетичний коледж, який закінчив у 2006 році і здобув професію електрика. 

Зростаючи в сім'ї, яка підтримує теплі родинні взаємини, разом долає негаразди та радіє успіхам, Роман притягував до себе щирістю та відкритістю. Тому мав дуже багато друзів. Всі, хто знав його, говорять про нього тільки хороше.

Працював Роман на виробництві пам’ятників, був чудовим майстром з обробки граніту та мармуру, створював різні моделі меморіальних виробів.    

Хлопець з дитячих років активно займався футболом, грав за команду рідного села Залуква, за що неодноразово отримував нагороди. Мріяв про спортивну карєру та через стан здоровя футбол став тільки його улюбленим захопленням. Добрий, лагідний душевний і чутливий юнак читав вірші, любив дітей та прагнув створити сімю 

Батько Романа, який захищав суверенітет та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції, навчив сина шанувати старших і любити Батьківщину. Тому в березні 2022 року Роман Чайка виконав свій обовязок щодо захисту Батьківщини і вступив до лав Збройних Сил України. Проходив військову підготовку на Львівщині, де чудом вцілів під час обстрілу терористичною армією в березні 2022 року Яворівського полігону.  Після навчання був направлений на оборону ключових позицій на Одеському напрямку, служив у 64-му окремому гарматному артилерійському дивізіоні.    

Матрос Роман Чайка, спеціаліст-оператор служби охорони державної таємниці військової частини А4217 28 квітня 2022 року помер в селі Молодіжне, Одеської області.

Роман Чайка нагороджений медаллю Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно) як  захисник, який віддав своє життя за державний  суверенітет та територіальну цілісність України.

Інші наші герої

Всі наші герої