Кожен має право на допомогу

  • 48

У залі засідань Галицької міської ради відбувся навчальний семінар для членів міжвідомчої ради та практичних психологів навчальних закладів громади з питань протидії торгівлі людьми та насильства у всіх його проявах.

Основною метою заходу, як зазначили організатори, є профілактика, попередження, ширша поінформованість всіх суб’єктів протидії торгівлі людьми, що працюють на державному рівні із залученням представників громадських та благодійних організацій.

Варто зазначити, що тренерами благодійної організації «Івано-Франківськ Карітас УГКЦ» вже впродовж останніх трьох років традиційно у нашій громаді проводяться навчальні семінари та тренінги.

Сьогоднішній тренінг від тренера превентивних заходів благодійної організації «Івано-Франківськ Карітас УГКЦ» Арсена Дмитрука стосувався «Протидії торгівлі людьми в мирний час та в умовах воєнного стану». Під час обговорення теми було сформовано єдину дорожню карту для вразливих груп населення, що сприятиме вирішенню проблеми кожної людини, яка опинилась у біді.

Торгівля людьми – це серйозна проблема у мирний час, а під час збройного конфлікту створюються найбільш сприятливі умови для торгівлі та експлуатації людей. Сьогодні ця тема актуальна, бо за час війни 10 мільйонів українців змушені були покинути рідні домівки. З них – шість мільйонів нині мають статус внутрішньо-переміщених осіб, а чотири мільйони – статус біженців. Великий відсоток становлять жінки і діти, тому вони є найбільш вразливими категоріями населення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису