Макар Андрій Романович

  • 463

Фото без опису

Макар Андрій Романович

( 03.12.1993 - 01.06.2024 )

 

Андрій Романович Макар народився 03 грудня 1993 року в селі Сокіл і зростав у багатодітній сім'ї. Змалечку був бажаною, доброю і турботливою дитиною та люблячим братом.

У 2000 році став учнем 1-го класу Сокільської початкової школи, у 2004 році продовжив навчання в Комарівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Енергійний, позитивний і запальний хлопець любив веселитись, танцювати, як і всі юнаки захоплювався футболом. Навіть після закінчення школи продовжував грати у складі сільських футбольних команд.

В 2011 році Андрій вступив до Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ де навчався за спеціальністю кухар-офіціант-бармен.   Професійну практику проходив у місті Ялті в літніх таборах для дітей. По закінченню закладу працював шеф-кухарем у різних ресторанах області.

 У 2016 році Андрій одружився з Лесею і в них народилося двоє донечок - Вірена та Божена.

 З грудня 2012 року працював оббивальником м'яких меблів на меблевій фабриці "Frankof".

 25 лютого 2022 року Андрій Макар був мобілізований до лав ЗСУ. У грудні 2022 року долучився до лав 14- ї штурмової бригади "Червона калина" Національної гвардії України, у складі якої служив на Донецькому напрямку (с.Спірне), пізніше переведений на Запорізький напрямок. Під час служби у лавах НГУ пройшов навчання в Навчальному центрі ім.Василя Вишиваного, де сумлінно вивчав військову справу, постійно підвищував військову професійну та фізичну підготовку. Керівництво і командири навчального центру характеризували його як дисциплінованого, вправного військовослужбовця, який відповідально ставився до своїх  обов'язків, проявляв зацікавленість до суспільно-політичного життя країни.

Друг по службі у 14-ї штурмової бригади "Червона калина"  Микола Біленко відгукувався про нього як             сміливого воїна, найкращого і найвірнішого побратима, якому можна довірити своє життя.

  В березні 2024 року старший солдат Андрій Макар був нагороджений грамотою Калинівської міської ради за мужність і відвагу, проявлені під час виконання військового обов'язку по захисту суверенітету та територіальної цілісності України та з нагоди відзначення Дня Національної гвардії України.

 Макар Андрій Романович, старший солдат, навідник-оператор 2 відділення 3 взводу оперативного призначення 3 роти оперативного 1 батальйону оперативного призначення в/ч 3028 Західного ОТО Національної гвардії України 01 червня 2024 року героїчно загинув під час виконання бойового завдання зі стримування військової агресії російської федерації поблизу села Роботине Пологівського району Запорізької області.

"Так, важко збагнути, ще важче прийняти, що твоє серце вже не б'ється і треба відпускати..."

Інші наші герої

Всі наші герої