Сокольник Андрій Мирославович

  • 83

Фото без опису

Сокольник Андрій Мирославович

( 28.11.1991 - 09.06.2024 )

 

Сокольник Андрій Мирославович народився 28 листопада 1991 року в багатодітній сімї в селі Мошківці Калуського району.

Проживав в селі Дорогів Галицького району і навчався в Дорогівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. Після закінчення школи вступив у Войниліське професійно-технічне училище №34, де навчився ремонтувати техніку.

Змалечку навчений батьками до роботи, Андрій постійно шукав різноманітну роботу, працював на сезонних роботах та на будівництві. Любив займатися електронікою – ремонтував  магнітофони, телефони, плеєра та іншу техніку. Дуже любив слухати музику – слухав її всюди, чим би займався.

Андрій був дбайливим і люблячим сином для матері, добрим та відданим братом.

В грудні 2023 року Андрій став на захист своєї Батьківщини. Проходив військову підготовку спочатку в Рівненській області, потім був переведений в навчальний центр імені Ярослава Мудрого, відомий як навчальний центр«Десна» Чернігівської області. В квітні 2024 року він був направлений на Бахмутський напрямок де ворог не переставав здійснювати штурми, і воював в складі протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону військової частини А42670.

Загинув солдат Андрій Сокольник, старший навідник протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйонувійськової частини А42670 9 червня 2024 року поблизу села Берестове Бахмутського району Донецької області від отриманих поранень внаслідок ударудрона-камікадзе, завданого військовими формуваннями російської федерації.

Ще того ж недільного ранку, 9 червня 2024 року, Андрійподзвонив сестрі, вони поговорили, і в неї було відчуття, що він прощається…

У Андрія залишилося троє дітей – хлопчик Ромчик та двоє дівчатокДіана, Міланаякі будуть гордитися своїм батьком, адже він був воїном добра і світла, який ціною власного життя захищав для них Батьківщину.

Інші наші герої

Всі наші герої