«Прозорість діяльності місцевих рад в умовах війни як складова процесу децентралізації»«Прозорість діяльності місцевих рад в умовах війни як складова процесу децентралізації»«Прозорість діяльності місцевих рад в умовах війни як складова процесу децен

  • 43

Фото без описуНа зображенні може бути: 3 людини та люди навчаютьсяНа зображенні може бути: 4 людиниНа зображенні може бути: 20 людейНа зображенні може бути: 11 людей та текстНа зображенні може бути: 1 особа та текст «TPOSOFIC»На зображенні може бути: 7 людей та текст

🤝З ініціативи Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України відбулося засідання секції секретарів Прикарпаття на тему «Прозорість діяльності місцевих рад в умовах війни як складова процесу децентралізації».

Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук у своєму вступному слові наголосив: «У багатьох територіальних громадах Прикарпаття вже запроваджені та діють з урахуванням особливостей воєнного стану відеотрансляціїзасідань постійних депутатських комісій, сесійних засідань, нарад, засідань виконавчого комітету. Важливо, що на офіційних сайтах громад, або в інший спосіб передбачений законом, розпорядники інформації оприлюднюють відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» як проєкти нормативно-правових актів, так і вже затверджені розпорядчі документи. Самі такі кроки з боку муніципалітетів дозволяють заохочувати громадян до спільних дій і головне, що отримати від них зворотній зв'язок. Переконаний, що мешканці громад повинні знати і впливати на те, які рішення ухвалюють в їхніх громадах».

💬Жваве обговорення учасниками теми «Прозорість діяльності місцевих рад в умовах війни як складова процесу децентралізації»підтвердило її актуальність та прагнення самоврядців долати нові виклики задля Перемоги і розвитку громад.