У Галичі відбулися відбулися підсумкові заходи обласної мистецько-патріотичної акції "Незламна мужність поколінь"

  • 30

У Галицькому Народному домі відбулися підсумкові заходи обласної мистецько-патріотичної акції "Незламна мужність поколінь", яка тривала протягом року і відбувалася у кожній територіальній громаді нашого краю. 

Після двох попередніх локацій:(літературних читань у картинній галереї заповідника) "Давній Галич"та перегляду відеоматеріалів з акції протягом року у "Візит Центрі") розпочалося основне,заключне дійство у Народному домі. Учасників, присутніх, запрошених у фоє зустрічав духовий оркестр з с.Підмихайля, різноманітні виставки, що символізували перебіг поколінь часу 80-ліття УПА і сьогоднішньої битви українців супроти московського супостата. 

Пролог магічно захопив глядача так, що й не відпускав впродовж всього дійства.  У пролозі взяли участь: ансамбль народного танцю"Вихор "ПК"Прометей" з Бурштина, керівник-Олександр Заставний, Народний вокальний ансамбль"Ярославна", Народного дому смт.Більшівці, кер.Степан Хомин. А відтак, мистецьку палітру"Незламної мужності поколінь" продовжили: Народна аматорська капела"Княжа криниця" Галицького Народного дому, кер.Іван Слободян.Ще у пролозі хвилююча була інсценізована Хвилина мовчання. Адже Прикарпаття втратило також багато своїх синів і доньок.

Потім відбулася урочиста мить нагородження Почесними грамотами та альбомами усіх громад. Перед тим були вітальні слова від в.о.начальника управління культури,національностей та релігій ОВА Тетяни Лапки, голови Галицької міської територіальної громади Олега Кантора, генерального директора Національного заповідника"Давній Галич" Володимира Олійника, секретаря Галицької міської ради Віри Костишин, директора НМЦКіТП Світлани Панько, яку за сумлінну працю та ідею започаткування такої акції нагородили теж Почесною грамотою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису