Сьогодні відзначають Всесвітній день дитини

  • 84

Цей день був заснований у 1954 році та відзначається 20 листопада кожного року, маючи на меті сприяння міжнародному згуртуванню щодо покращення добробуту малюків та підлітків.

20 листопада 1959 року 14 сесією Генеральної Асамблеї ООН була ухвалена Декларація прав дитини, а 20 листопада 1989 року вже на 44 сесії Генеральної Асамблеї ООН була ухвалена Конвенція про права дитини.

Конвенція ООН про права дитини базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.

Конвенцію про права дитини підписано 195 країнами світу. В Україні вона набула чинності з 27 вересня 1991 року.

Уже традицією стало в день прийняття Конвенції відзначати Всесвітній день дитини. Ще у 2002 році на Всеукраїнському Форумі неурядових організацій було започатковано проведення 20 листопада в Україні Дня спільних дій і інтересах дітей.

Хотілося б нагадати всім дорослим людям, що захист прав дитини є нашим спільним завданням. Ми повинні розуміти, що діти - це не маленькі дорослі із маленькими правами, а що вони повноправні члени суспільства, які мають, окрім багатьох прав дорослих і свої особливі права - право на гру, на спілкування з однолітками, на сімейне виховання.

 

Статистика.

У Галицькій територіальній громаді проживає 3994 дітей, з них – 145 ВПО.

На обліку у службі у справах дітей Галицької міської ради перебуває 67 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 6 прийомних сімей, в них  - 15 дітей. Також 5 дитячих будинків сімейного типу, в них виховується 37 дітей.

Фото без опису