У Вікторівській гімназії відкрито меморіальну дошку Степану Григоровичу Пушику

  • 87

У неділю, 8 жовтня 2023 р., у Вікторівській гімназії відбулося відкриття меморіальної дошки Степану Григоровичу Пушику.

Пушикова родина та дирекція Вікторівської гімназії імені С. Пушика запросили славних галичан і односельців на відкриття на фасаді навчального закладу пам’ятної дошки видатному Майстрові слова. Адже в свій час, маючи повноваження депутата Верховної Ради України, Степан Григорович безпосередньо дбав про рідне Прикарпаття, а вже опісля він домігся виділення бюджетних коштів на будівництво в рідному селі головного корпусу колишньої школи №2, яка зараз має статус гімназії.

Дружина поета Ганна Миколаївна Пушик, якій і було надано право відкрити анотаційну дошку Степану Пушику, поділилася з присутніми таїною видання окремими томами його творчих скарбів. Також від керівництва ПНУ імені В. Стефаника, де працював лауреат Державної премії імені Т. Шевченка С. Пушик, виступив голова профкому університету професор Василь Климончук, ділилися спогадами про Поета соратники Степана Григоровича професори та письменники Ольга Слоньовська, Степан Хороб, директор Музею історії ПНУ імені В. Стефаника, заступник голови НСПУ Ярослав Ткачівський.

Зі знаковою подією в с. Вікторові привітав голова Галицької ТГ, міський голова Галича Олег Кантор.Корзину квітів до пам’ятника Степану Пушику на місці вічного спочинку поклала делегація ПНУ імені В. Стефаника, очолювана Василем Климончуком, та всі разом із Ганною Пушик помолилися за упокій душі видатного Майстра слова.

Фото без опису

Фото без опису