Відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти

  • 91

2 жовтня 2023 року у Візит-Центрі м. Галича відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти.

Проведення даного заходу було запланована на п’ятницю, 29 вересня 2023 року, однак, перенесено у зв’язку з похоронами загиблого воїна-героя Михайла Людчака з села Блюдники.

В урочистостях взяли участь: міський голова Олег Кантор, заступник міського голови Вікторія Дебенко, начальник відділу освіти Іван Матейко, голова об’єднаної профспілки працівників освіти Ігор Петраш, представники закладів освіти громади.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв, які віддали життя за нашу свободу і незалежність, а також поіменно згадали колег, які взяли до рук зброю і виборюють для своїх учнів майбутнє без війни.

Міський голова Олег Кантор привітав освітян із професійним святом, подякував педагогам за невтомну, самовіддану працю в нелегких умовах воєнного стану заради перемоги України.

За високий професіоналізм у роботі, багаторічну сумлінну працю, активну громадянську позицію та з нагоди Дня працівників освіти України кращі працівники освітньої галузі громади були відзначені подякою міського голови, подякою Міністерства освіти і науки України, грамотами департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Серед нагороджених педагоги, які захищають Україну в лавах ЗСУ, які підготували переможців обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України, Міжнародного конкурсу з українознавства, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, обласних конкурсів хореографічних, хорових та фольклорно-етнографічних колективів, вокалістів, спортивних змагань, виставок тощо.

За значні досягнення у реалізації державної політики в галузі національної освіти, навчанні та вихованні підростаючого покоління оголошено подяку міського голови колективам: Галицького ліцею імені Ярослава Осмомисла Галицької міської ради, Галицького ліцею «Академічний», Залуквянського ліцею імені Іванни Блажкевич, Комарівського ліцею імені Антіна Могильницького, Мединського ліцею Галицької міської ради.

З вітальним словом до освітян звернувся начальник відділу освіти Іван Матейко, який відзначив, що працівники закладів освіти громади демонструють неабияку міць, витримку, єдність та надійно тримають ще й волонтерський фронт. Вони допомагають українським захисникам та вимушеним переселенцям: разом із дітьми малюють малюнки, які підбадьорюють хлопців на фронті, плетуть маскувальні сітки, організовують благодійні аукціони та ярмарки зі збором коштів.

Саме завдяки невтомній праці освітян та їх відданості професії формується інтелектуальний потенціал нашої держави! Педагоги виховують свідомих та відповідальних громадян, готують їх до успішного творення власного життя і своєї країни.

Щиро вітаємо усю освітянську родину зі святом! Нехай міцна віра допомогає подолати всі труднощі та випробування, творче натхнення надихає на нові великі справи! Добра, творчості, терпіння та Перемоги!

Фото без опису

Фото без опису