Впроваджується Експериментальний проєкт щодо безплатних послуг для ВПО у санаторіях

  • 61

За ініціативою Міністерства соціальної політики, 21 березня Уряд прийняв постанову № 248. Постанова дозволяє запровадити експериментальний проект, в рамках реалізації якого два санаторії сфери управління Мінсоцполітики (Спеціалізований Трускавецький санаторій „Батьківщина” та Спеціалізований Миргородський санаторій „Слава”) отримають можливість надавати соціальні послуги деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Запроваджений експериментальний проект має на меті:

· забезпечити надання соціальних послуг внутрішньо-переміщеним особам з найбільш вразливих категорій громадян;

· розширити спектр надавачів соціальних послуг

· вирішити проблему критичної залежності державних закладів та установ від фінансування лише з одного джерела надходжень та опрацювати механізм переходу закладів від використання бюджетних коштів, що спрямовуються на утримання бюджетних установ, до оплати вартості соціальних послуг.

 

Так, відтепер обидва санаторії надаватимуть найбільш затребувані соціальні послуги на безоплатній основі внутрішньо переміщеним особам:

· з числа осіб похилого віку, осіб з інвалідністю та осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої російською федерацією території України, а також населених пунктів, розташованих в районі проведення воєнних (бойових) дій чи які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), в т.ч. під час обов’язкової евакуації

· або в яких житло зруйноване чи непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат.

 

Ці заклади зможуть надавати вищезазначеним громадянам соціальні послуги:

· стаціонарного догляду;

· притулку;

· підтриманого проживання;

· соціальної адаптації.

Експериментальний проект триватиме до 31 грудня 2024 р.

Фото без опису