Стартує новий навчальний рік

  • 149

28 серпня 2023 року на базі Галицького ліцею імені Ярослава Осмомисла відбулася серпнева конференція педагогічних працівників на тему " Основні виклики та перспективи розвитку освітньої галузі в умовах воєнного стану".

У конференції взяли участь :міський голова Олег Кантор, заступник міського голови Вікторія Дебенко, начальник відділу освіти Іван Матейко, заступник генерального директора Національного заповідника "Давній Галич" Семен Побуцький, голова профспілкової організації працівників освіти Ігор Петраш, лікар- епідеміолог Рогатинського відділу Івано-Франківського районного відділу Державної установи"Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб" Людмила Коваленко, провідний інспектор Івано-Франківського районного управління ГУ ДСНС в Івано- Франківській області Олександр Юсипчук, працівники відділу освіти, керівники закладів, педагоги громади.

Міський голова подякував педагогам за їх нелегку працю та привітав з початком навчального року.

Оскільки конференція відбувається в ювілейний рік 1125 річчя першої згадки про м.Галич, учасники заходу мали змогу здійснити історичний екскурс та пригадати історію розвитку освіти та шкільництва на території Галицько- Волинського князівства.

Начальник відділу освіти Іван Матейко підсумував роботу закладів освіти у 2022- 2023 навчальному році, окреслив завдання на наступний рік.

На конференції також було презентовано Стратегію розвитку освіти Галицької міської територіальної громади на 2023- 2027 роки, яка створена за підтримки проєкту DECIDE.

Заступник міського голови Вікторія Дебенко актуалізувала питання формування спроможної мережі та надання якісних освітніх послуг в громаді.

Головний спеціаліст відділу освіти Галина Кашуба презентувала бачення майбутнього освіти в громаді, стратегічні та операційні цілі, завдання та План реалізації Стратегії.

Особливу увагу приділили темі інклюзивної освіти.

Директор ІРЦ Мар'яна Палагнюк підвела підсумки 5-річної діяльності закладу, розповіла про досягнення та здобутки у створені безпечного інклюзивного освітнього середовища.

У рамках конференції учасники обговорили нагальні проблеми освітньої галузі та шляхи їх вирішення. Йшлося про створення безпечних умов в закладах освіти, виклики освітньої реформи, інклюзивне навчання, вакцинацію дитячого населення.

Фото без опису

Фото без опису