Продовжуємо активну співпрацю з калушанами

  • 121

На запрошення міського голови Галича Олега Кантора до міської ради завітала делегація з Калуша на чолі з очільником громади Андрієм Найдою.

Обговорили питання співпраці в рамках відзначення 1125-річчя ювілею нашого міста. Калушани висловили готовність долучитися до спільного проєкту: історична реконструкція виготовлення калуської солі та її сплаву до Галича, де на великому ярмарку вона продавалася. Серед ключових питань зустрічі - сценарій, локації проведення та події, які будуть відбуватися в рамках заходу.

Передбачається масштабна робота. Планується, зокрема, влаштувати майстер-класи із солевидобутку, різні атракції та ще багато цікавого.

Це вже не перший приклад гарної співпраці з калушанами. Минулого року у наших громадах відбувся історичний перформанс «Як калуську сіль по Лімниці та Дністру до Галича сплавляли».

Сподіваємось, що у вересні, в дні відзначення ювілею Галича, учасники заходів зможуть не лише культурно та змістовно відпочити, а й активно долучитися до справи збереження нашої автентичності.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису