Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди

  • 50

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЄВРОПЕЙСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ», ТОВ «ЄВРОПЕЙСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ».

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 39698497.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: 77611, Івано-Франківська обл., Рожнятівський   р-н, смт. Брошнів-Осада, вул. 22 Січня, буд.55, +38(093)442-37-65, info@ua-eec.com.ua.

Місцезнаходження об’єкта: 77100, Івано-Франківська обл., Івано-Франківський р-н, м. Галич, вул. Н. Вівчаренко, буд. 36.

Мета отримання дозволу на викиди: отримання офіційного документу, який дає право провадити діяльність на існуючому об'єкті, пов'язану із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Підприємство відноситься до другої групи підприємств, як об'єкт, що взятий на державний облік, згідно із постановою КМ ”Про затвердження Порядку ведення державного обліку в області охорони атмосферного повітря” № 1655 від 13.12.2001р., та що не має виробництв та технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: висновок відсутній, оскільки об’єкт не підпадає під дію статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта: ТОВ «ЄВРОПЕЙСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» спеціалізується на здійснені теплопостачання навчальних закладів, адміністративних будівель та лікарень. Котельня ТОВ «ЄВРОПЕЙСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» (77100, Івано-Франківська обл., Івано-Франківський р-н, м. Галич, вул. Н. Вівчаренко, буд.36) забезпечує теплопостачання в опалювальний сезон приміщень наступних установ м. Галич:

- Комунальне некомерційне підприємство «Галицька лікарня» (вул. Н. Вівчаренко, буд. 36);

- Галицький заклад дошкільної освіти №1 (ясла-садочок) «Дзвіночок» (вул. Н. Вівчаренко, буд.24-А).

В приміщенні котельної встановлені два твердопаливних котла Payar КТВ-1200,              Payar КТВ-630 потужністю 1200 та 630 кВт відповідно (джерело викидів №1). В якості палива застосовуються дрова, витрата яких складає 462,0 тонн/рік. Дрова доставляються на майданчик вже підготовленими, оптимального розміру для завантаження в котли. Зола, що утворюється при спалюванні, збирається в спеціальному закритому контейнері, що виключає пиловиділення, та періодично вивозиться.

Відомості щодо викидів та обсягів викидів: на території об’єкта виявлено 1 стаціонарне організоване джерело викидів. Під час експлуатації котла утворюються наступні обсяги забруднюючих речовин, т/рік: оксиди азоту – 1,137, оксид вуглецю – 1,108, метан – 0,028, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок – 1,617, оксид діазоту – 0,023, діоксид вуглецю – 585,421.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання та перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: згідно Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України №108 від 09.03.2006 року заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва та методів керування та перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин, що виконані або/та які потребують виконання для об'єктів другої групи ступеня впливу на забруднення атмосферного повітря  – не передбачені.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: нормативи граничнодопустимих викидів дотримуються, тому природоохоронні заходи для їх досягнення не передбачені.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: викиди забруднюючих речовин відповідають вимогам Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 27.06.2006 р. №309 та Наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 10.05.2002 р. № 177. 

Зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: можуть надсилатися до Івано-Франківської обласної держадміністрації за адресою: 76015, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 21, e-mail: oda@if.gov.ua, тел. (0342) 55-20-07.

Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дня публікації даного повідомлення.

Фото без опису