Відкрито меморіальну дошку Лесіву Ігорю Олексійовичу та Марунчаку Михайлу Михайловичу

  • 98

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ТА ШАНА НАШИМ ГЕРОЯМ!

Сьогодні у Блюдниківському ліцеї освятили меморіальні дошки двом випускникам навчального закладу, що загинули, захищаючи рідну землю під час повномасштабного вторгнення – Ігорю Олексійовичу Лесіву та Михайлу Михайловичу Марунчаку.

Вшанувати пам’ять Героїв прийшли батьки та рідні, керівництво громади, вчителі та учні ліцею, друзі та знайомі захисників. Освятили пам’ятні дошки священники о.Михайло Лаврук та о.Степан Рипньовський.

«Ці меморіальні дошки, які ми сьогодні відкрили, нагадуватимуть молоді, яка навчається у ліцеї, історію визвольної боротьби українського народу. Ми завжди будемо пам’ятати тих, хто віддав своє життя у боротьбі за вільну і незалежну державу. Щиро дякую батькам, які виховали справжніх патріотів, прищепили їм любов до України. Подяка всім нашим захисникам і захисницям, завдяки яким маємо можливість жити в комфортних умовах»,- наголосив під час виступу міський голова Олег Кантор.

Лесів Ігор Олексійович 2 березня 2022 року пішов служити добровольцем до Збройних сил України, був старшим сержантом. Загинув 12 жовтня 2022 року в с.Висунськ Березнегуватського району. Миколаївської області під час мінометного обстрілу. Похований в с.Струпків Коломийського району. На полі бої, захищаючи Україну, загинув і його син Олексій Лесів.

Марунчак Михайло Михайлович у липні 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ. Служив у 56-ій мотопіхотній бригаді командиром гармати. 16 березня 2023 року героїчно загинув під час бойового завдання під Бахмутом Донецької області.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису