Підтримка соціального підприємництва в умовах воєнного стану

  • 137

Соціальне підприємництво на сьогодні може бути одним з інструментів для вирішення актуальних суспільних проблем. Соціальний бізнес покликаний стимулювати соціальні зміни і тому потребує уваги та допомоги держави.

Так, у комплексній програмі розвитку малого та середнього підприємництва регіонів на 2021-2023 роки, одним із завдань є підтримка розвитку соціального підприємництва в Україні. 

Державна служба зайнятості пропонує низку активних програм для бізнесу, метою яких є допомогти у вирішенні питань працевлаштування або збереження робочих місць для соціально вразливих категорій населення.

Серед програм:

  1. Програма з надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних.
  2. Програма з надання роботодавцям компенсацій на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб.
  3. Програма з надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.
  4. Надання допомоги по частковому безробіттю.
  5. Організація професійного навчання зареєстрованих безробітних на замовлення роботодавців, зокрема, соціальних підприємців.

  6. Надання мікрогрантів на створення або розвиток власної справи.

  7. Програма надання безповоротних грантів у рамках проєкту «єРобота» з окремими напрямами для ветеранського бізнесу.

Для отримання більш детальної інформації щодо працевлаштування та реалізації активних програм зайнятості ви можете звертатися до найближчого центру зайнятості.

Фото без опису