Запрошуємо до участі в конкурсі "Благодійна Україна - 2022"

  • 82

Фото без опису

Мета конкурсу – всебічна підтримка волонтерського та благодійного руху України, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення; сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, узагальнення і поширення інформації про кращі практики у сфері благодійництва.

Завданням конкурсу є: популяризація благодійництва та волонтерства, їхніх організацій та ефективних практик; відзначення кращих благодійників та волонтерів, їхніх організацій та ефективних практик, інших колективів та організацій, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні протягом звітного року; інформування суспільства про кращі практики благодійноcті; популяризація та заохочення широкого кола громадян до благодійності та волонтерства, актуальність та суспільна значущість різнопланових реалізованих доброчинних проектів.

Основні колективні номінації конкурсу:

1. Благодійність великого бізнесу

2. Благодійність середнього та малого бізнесу

3. Корпоративна благодійність

4. Колективне волонтерство

5. Всеукраїнська благодійність

6. Регіональна доброчинність

7. Місцева доброчинність

8. Доброчинність в охороні здоров’я

9. Доброчинність в освіті та науці

10. Доброчинність у культурі та мистецтві

11. Доброчинність у соціальній сфері

12. Доброчинність у сфері екології та охорони довкілля

13. Доброчинність у захисті України

14. Доброчинність неурядового сектору

15. «Добро починається з тебе» 

16. «Молодіжні доброчинні ініціативи»

17. Доброчинна акція року

18. «Платформа добра»

19. «Інновації в доброчинній діяльності»

Індивідуальні номінації конкурсу:

1) Благодійник року – розглядаються заявки щодо благодійної діяльності фізичних осіб – громадян України, осіб без громадянства, громадян інших країн, які надавали і мобілізовували фінансові та нефінансові пожертви.

2) Волонтер року – розглядаються заявки щодо індивідуальної волонтерської діяльності фізичних осіб.

3) Менеджер року у сфері доброчинності – розглядаються заявки щодо діяльності менеджерів благодійних організацій та фондів (керівники, управлінці відділами – PR, HR, фандрайзінг тощо), які протягом року найефективніше здійснювали управлінські функції в неприбутковій сфері (на цю номінацію заповнюється окрема заявка).

Спеціальні номінації конкурсу:

1. Народний доброчинець. Її унікальність в тому, що і висунення кандидатури, і оцінювання благодійників/волонтерів делегується громадянами України.

2. Мета і доброчинність – у номінації розглядаються заявки щодо діяльності ЗМІу висвітленні та популяризації позитивних дії та результатів, реальних змін під час благодійної та волонтерської діяльності благодійних чи волонтерських організацій чи окремих осіб та заявки щодо власної благодійної та волонтерської діяльності ЗМІ та мас-медіа, благодійних фондів утворених при медіа, благодійних чи волонтерських проектів реалізованими медіа чи медійниками.

3. Допомога з-закордону – у номінації розглядаються заявки щодо благодійної діяльності та допомозі Україні благодійних організацій (фондів), інших формалізованих або неформалізованих структур, окремих фізичних осіб, які перебувають та зареєстровані за кордоном. 

 Кожна конкурсна заява буде оцінена незалежною Національною експертною радою конкурсу, до складу якої входять експерти з різних галузей, запрошені Організатором до участі. У кожній із вищезазначених номінаціях визначатиметься по три лауреати конкурсу, переможець буде оголошений на церемонії нагородження, що відбудеться в червні 2023 року у Києві.  Відзнака переможця Національного конкурсу «Благодійна Україна» – диплом та унікальна бурштинова статуетка «Ангел добра». Лауреати, які посядуть  друге та третє місце нагороджуються спеціальними дипломами.

Кінцевий термін подачі заявок – 30 квітня 2023 року (включно). Заявку можна завантажити за лінком. Детальніша інформація за телефоном: 067-164-04-11 (в робочі дні та години),

e-mail: konkurs.blago@gmail.com;

офіційні сайти конкурсу: http://vboabu.org.ua/http://blagoukraine.org/,

фб.: https://www.facebook.com/BlagodijnaUkraina