Галич готується до відзначення ювілею

  • 177

Про відзначення 1125-річчя з часу першої писемної згадки про м.Галич говорили сьогодні на зустрічі міського голови Олега Кантора з народними депутатами Едуардом Прощуком, Оксаною Савчук та виконавчим директором Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрієм Стефанчуком.

Візит розпочався з відвідування церкви Різдва Христового, де гості отримали Боже благословення на добрі справи від о.Ігоря Броновського - декана Галицького деканату УГКЦ.

Під час круглого столу обговорили заходи, які плануються провести в рамках відзначення ювілею, ознайомилися з переліком об’єктів, де буде здійснено благоустрій, порушили питання фінансування даних робіт.

Наголошувалося й на тих проблемах, які територіальна громада не спроможна вирішити без допомоги Офісу Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України. Зокрема, мова йшла про ремонт автомобільних доріг, благоустрій території, де відбувається щорічна Патріарша проща в Крилосі, відновлення назви «Галицький район».

Присутні депутати підтвердили свою готовність максимально сприяти в реалізації озвучених проєктів та залучати задля цього всі можливі ресурси.

Олег Кантор подякував гостям за підтримку та постійну увагу до Галича та висловив сподівання, що спільними зусиллями ювілей міста вдасться відзначити на належному рівні.