Міський голова взяв участь у презентації програми «BURSHTYN+»

  • 113

17 березня у Бурштині відбулася зустріч представників територіальних громад Івано-Франківської області, Прикарпатського еко-енергетичного кластеру, Київського хай-тек кластеру, ГО «Агенція сталого розвитку  «АСТАР»  та БА «Дністер 206», на якій презентували Програму «BURSHTYN+».

Метою Програми є моделювання європейського «зеленого» переходу у сфері енергетики на Прикарпатті, а отже визначені стратегічні й оперативні цілі, географія та етапи її реалізації. Було представлено учасників і партнерів Програми, а також різні варіанти спільних проектів для громад, передбачені в її межах, можливі джерела фінансування Програми та вигоди від неї.

За словами організаторів, в результаті реалізації цієї Програми громади зможуть отримати енергетичну незалежність, розвиток локального підприємництва та створення нових робочих місць, зростання надходження у місцевий бюджет, екологічний ефект.

Захід завершився підписанням Меморандуму про співпрацю між учасниками зустрічі, який сприятиме реалізації Програми «BURSHTYN+», реалізації спільних проєктів у сфері енергоефективності та налагодженню міжнародних зв’язків з партнерами з Польщі, Словаччини, Німеччини тощо.

Фото без опису