Долучайтеся до бригад "Гвардія наступу"!

  • 158

На Івано-Франківщині триває запис добровольців до лав штурмових бригад «Гвардії наступ»у. Обирати можна ту, яка найбільше мотивуватиме. Анкети приймають у Галицькому ЦНАПі, а також онлайн через сайт storm.mvs.gov.ua,  приєднатись можна також через QR-код або звернутися на гарячу лінію

(080 010 00 20).

Для тих, хто ще не визначився, розповідаємо про кожний з підрозділів. 

 

Що таке «Гвардія наступу», для чого її створюють та кого туди братимуть?

За задумом ініціаторів новоствореної спецбригади Гвардія наступу має посилити сили оборони нашої країни задля звільнення окупованих територій.  Основу її підрозділів складатимуть поліцейські, прикордонники та нацгвардійці з досвідом участі у бойових діях.

«У першу чергу – це люди, які пройшли горнило 2014-2015 років, частина яких воювала вже і в 2022 році. Частина з них поранена. Підрозділи будуть складатися виключно з добровольців», – наголосив тимчасово виконгуючий обовязки міністра внутрішніх справ Клименко.

Кістяком «Гвардії наступу» буде вісім штурмових бригад. Шість набирає Нацгвардія, ще по одній – поліція і Держприкордонслужба.

Бригади Нацгвардії:

“АЗОВ”

“Азов” – легендарний полк Нацгвардії, який у 2022 році обороняв оточений російськими окупантами Маріуполь у 2022 році.

Бригадою тимчасово керує начштабу “Азову” майор Богдан Кротевич, який повернувся з російського полону у вересні 2022 року. Командир «Азову» Денис Прокопенко за умовами обміну до кінця війни перебуватиме в Туреччині.

“БУРЕВІЙ”

“Буревій” – 1-ша президентська бригада оперативного призначення (військова частина №3027 НГУ, командир – полковник Микола Мішакін).

“Буревій” розшифровується як бригада утилізації російських військових.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ особовий склад частини виконує завдання у складі угруповання сил оборони Києва, охороняючи важливі державні об’єкти та об’єкти інфраструктури.

Також бійці бригади обороняли Сєвєродонецьк і Лисичанськ Луганської області й наразі виконують завдання у Бахмуті.

“КАРА-ДАГ”

“Кара-Даг” – командир бригади – полковник Дмитро Власенко.

Воїни цієї бригади з початку повномасштабного вторгнення захищали Україну на півдні, у Запорізькій області, зокрема обороняли Мелітополь і зупинили наступ переважаючих сил ворога на напрямках Василівка – Запоріжжя і Токмак – Оріхів.

“Кара за Крим, ось що значить “Кара-Даг”, – ідеться в описі бригади, яка декларує своєю метою звільнення Криму. Військовослужбовці “Кара-Даг” збили чотири російські літаки Су-25, два вертольоти Ка-52, два безпілотники, крилату ракету.

“ЧЕРВОНА КАЛИНА”

“Червона калина” – 14-та бригада оперативного призначення (військова частина №3028, командир – полковник Олександр Охріменко).

Бійці бригади обороняли Київ, зокрема,  розбили колону окупантів біля селища Бузова під Києвом.

“Червона калина – це червоне полум’я наступу. Із червня 2022 року підрозділи полку у складі зведеної батальйонної групи в оперативно-тактичному угрупованні “Північ” оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” брали участь у бойових діях у населених пунктах Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Білогорівка Луганської області, Спірне та Верхньокам’янське Донецької області, проявляючи стійкість і рішучість, даючи гідну відсіч загарбникам”, – йдеться в описі.

“РУБІЖ”

“Рубіж” – 4-та бригада оперативного призначення. Її військовослужбовці першими прийняли бій із російськими військами у Гостомелі під Києвом.

Командир – полковник Артем Ілюхін.

У березні бійці підрозділу вели бої з окупантами в районі Ірпеня, Мощуна, Гути Межигірської Київської області, також брали участь у боях за Рубіжне та Сєвєродонецьк Луганської області.

“СПАРТАН”

“Спартан” – 3-тя бригада оперативного призначення. Підрозділ брав участь у звільненні Малої Рогані, Циркунів Харківської області, захищав і захищає Харків. Також бригада утримує позиції в районі Торецька Донецької області.

Командир – полковник Олександр Півненко.

Бригади Нацполіції та Держприкордонслужби

“ЛЮТЬ”

“Лють” – об’єднаний воєнізований підрозділ поліції нового зразка. До складу бригади увійшли два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій.

Основою бригади стали поліцейські, які після початку повномасштабної війни виконували бойові завдання у Київській області, на запорізькому, харківському, херсонському й донецькому напрямках.

Командир бригади – Олександр Нетребко, який захищає Україну від російської агресії із 2014 року.

“СТАЛЕВИЙ КОРДОН”

“Сталевий кордон” – 15-й мобільний прикордонний загін ДПСУ. Його створили як підрозділ нового зразка.

Основу склали підрозділи ДПСУ, що виконували завдання в районі бойових дій на сході України.

На озброєнні підрозділу – протитанкова зброя та артилерія, є групи аеророзвідки й розрахунки переносних зенітних ракетних комплексів. Його завдання – посилити оборону й захист держави, зміцнити кордон.

Усі добровольці пройдуть навчання з вогневої підготовки, тактичної медицини.  Отримають якісне озброєння, техніку та стануть частиною історичних подій.

Фото без опису