Синергія та партнерство громад - заради розвитку інклюзивної освіти

  • 152

Чотири громади Прикарпаття підписали договір про міжмуніципальне співробітництво у сфері інклюзивної освіти.

Сьогодні голови Галицької, Дубовецької, Більшівцівської та Бурштинської територіальних громад офіційно підписали договір про міжмуніципальне співробітництва щодо діяльності Інклюзивно-ресурсного Центру Галицької міської ради.

Ініціаторами даного підписання виступили галичани. Адже саме Галицька громада увійшла в число засновників даної установи після ліквідації району.

Варто відзначити, що це вперше на Івано-Франківщині громади згуртувались заради розвитку інклюзивної освіти. Дане партнерство дозволить покращити якість надання послуг та сприятиме розвитку даного закладу.

Консультативний супровід та підтримку громаді надавали команда ULEAD з Європою в Івано-Франківській області та експерти проєкту #DECIDE Decentralization for Improved Democratic Education

На сьогоднішній день послугами Центру користуються жителі чотирьох вищезазначених громад. Фахівці закладу забезпечують корекційно-розвиткові, психолого-педагогічні та методичні послуги в галузі інклюзивної освіти дітям з особливими освітніми потребами. Також вони надають висновки, без яких діти даної категорії не могли б відвідувати садочки та школи.