Бережемо довкілля

  • 113

На сьогоднішній день багато уваги приділяється благоустрою територій населених пунктів, який проводиться  спеціалізованими підприємствами на договірних засадах у встановленому законодавством порядку.

Нажаль, окремі жителі сіл, селища практикують спалювання сміття, сухої трави, листя, на городах біля власних будинків.

При згоранні одної тони сухої трави, стерні, сміття у повітря виділяється біля 9кг їдкого диму. До його складу входять чадний газ, оксид азоту, канцерогенні сполуки, отруйні речовини. Досить часто з сухим листям горять ПЕТ-пляшки, целофан, одноразовий посуд, тощо, що суттєво посилює забруднення чистого атмосферного повітря.

Навколишнє середовище потребує нашого захисту: чистого атмосферного повітря, доброякісної питної води, не забруднення річок та водойм. Це наше життя і наш обов'язок — зберегти його. Без природи людина загине. Збереження природи — це збереження людини.

Але у людини є можливість змінювати природу. Кожна зміна позначається на навколишньому середовищі. Змінювати природу людина повинна обережно, бо окремі дії можуть завдавати шкоди і навіть призвести до загибелі. Від людини залежить, чи збереже вона природу, чи зруйнує.

Забруднення річок і озер, загибель лісів, знищення цілих видів рослин і тварин — справа рук людини. Проте тільки людина може врятувати природу. І дорослі, і діти повинні об'єднати свої зусилля у справі захисту довкілля.

Про утримання  в належному  стані  навколишнього  середовища  ми маємо  дбати  про це  щоденно.

Керівникам старостинських округів, жителям населених пунктів слід не допускати утворення стихійних сміттєзвалищ на придорожніх смугах, берегах рік, на територіях нежилих дворів тощо, а наявні – ліквідувати.

Адже чистота і порядок є запорукою нашого здоров’я.