Запрошуємо долучитися до участі у Всеукраїнському конкурсі мультимедійних проектів «Врятувати від забуття»

  • 430

Стартує Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів «Врятувати від забуття».

Організатори – Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України у співпраці з центральними та місцевими органами влади, Київським міським будинком учителя, а також за участі представників Інституту історії України НАН України, Кабінету Міністрів України та Спілки письменників України.

Мета конкурсу – підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті, подолання історичних міфів.

Учасники мають змогу поділитися сімейними переказами і спогадами про події боротьби за відновлення Української державності, пережиті предками, а також висловити власний погляд на історію України крізь призму власної сімейної історії.

Умови конкурсу:

-У конкурсі можуть брати участь учні старших класів, студенти, учителі, молодіжні громадські організації та творчі спілки. На конкурс можуть подаватися як індивідуальні так і групові проекти.

- Участь у конкурсі здійснюється на добровільних засадах.

- Конкурсні роботи та анкету учасника (учасників) слід надсилати на адресу vriatuvatv-vid-zabuttia@ukr.net до 1 грудня поточного року. Протягом грудня - січня журі з числа професійних учителів, режисерів, громадських діячів опрацьовує конкурсні роботи та визначає переможців. Відзначення переможців відбуватиметься наприкінці січня, якщо дозволять безпекові умови.

- Переможці отримають почесні відзнаки та грошові винагороди

- До участі у конкурсі приймаються творчі проекти – аматорські документальні та ігрові фільми й відеоролики у форматі .аvі.

- Тривалість фільму не має перевищувати 8 хвилин

- На початку відеороботи має бути чітко вказано назву матеріалу та його авторів.

- Авторський текст виконується українською мовою.

- Подані на Конкурс матеріали не рецензуються і не повертаються.

- У творчих роботах мають бути використані власноруч відзняті кадри. При використанні у творчих проектах матеріалів, які не були зняті авторами проекту, необхідно зазначити автора відеоматеріалу.