Триває підготовка до відзначення 1125-річчя Галича

  • 367

Як відомо, у 2023 році виповнюється 1125 років з часу першої письмової згадки про наше місто. Сьогодні робоча група по відзначенню ювілейної дати на чолі з заступником голови обласної військової адміністрації Богданом Футерком провела своє чергове засідання в Галичі.

На нараді, зокрема, йшлося про джерела фінансування запланованих заходів. Так, у 2021 році обласними депутатами було затверджено відповідну програму, наповнену конкретним фінансовим змістом. Також Верховна Рада України ухвалила рішення про відзначення ювілею на державному рівні.

Однак, корективи внесла війна. Зважаючи на ситуацію в країні та обмеження в коштах, виникла потреба визначити найбільш важливі та пріоритетні заходи, які могли б бути профінансовані з обласного та державного бюджетів. Над цим і зосередили свою діяльність члени робочої групи.

За результатами засідання напрацьовано план заходів, які передбачають регенерацію історико-культурного середовища давнього Галича, спорудження об’єктів соціальної та культурної інфраструктури, проведення духовно-мистецьких та організаційних заходів, які будуть передані на розгляд в обласну раду та військову адміністрацію, а також для включення їх у фінансування з коштів держбюджету.

На завершення зустрічі міський голова подякував учасникам засідання за увагу до Галича та проведену на високому рівні роботу. «Сподіваюся, що навіть у такий важкий для країни час, нам вдасться реалізувати наші плани. Адже місто, яке стояло біля витоків української державності, заслуговує на те, щоб бути гідно пошанованим. Не маємо права забувати свою історію, тим більше в часи російської агресії, коли такою важкою ціною виборюємо свою незалежність»,- сказав  Олег Кантор.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису