Обговорили проблеми та виклики територіальних громад

  • 364

З ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України відбулися загальні збори уповноважених органів місцевого самоврядування – членів АМУ на Прикарпатті та засідання регіональної платформи з політичного діалогу. Галицьку громаду на заході представляв міський голова Олег Кантор.

Також у зібранні взяли участь голова Івано-Франківського РВ АМУ, очільник Івано-Франківської ТГ Руслан Марцінків, народні депутати України Оксана Савчук, Олег Марусяк, Олександр Матусевич, Віталій Безгін, міські, селищні, сільські голови та експерти. Захід модерував виконавчий директор Івано-Франківського РВ АМУ Юрій Стефанчук.

Серед ключових питань, які обговорили на засіданні, стосувалися інтересів територіальних громад.

Зокрема мова йшла про зміни державної регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій; про виклики місцевих бюджетів в умовах воєнного стану; про підготовку та забезпечення опалювального сезону 2022-2023 рр. у територіальних громадах; про проблеми облаштування споруд цивільного захисту в закладах освіти; про спрощення публічних закупівель; про недоцільність централізації лісогосподарських підприємств та недопущення створення єдиного державного унітарного комерційного підприємства «Ліси України».

Відповідно було прийнято низку звернень до органів центральної влади з метою вирішення актуальних питань.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису