Важливість вакцинації та бустерної дози для профілактики COVID-19

  • 139

Вакцинація залишається надійним та безальтернативним засобом захисту від COVID-19. На даний час, попри воєнний стан, вакцинація в Україні триває.

З метою посилення імунної відповіді, вкрай важливо дотримуватися рекомендованого курсу вакцинації. Після отримання двох доз вакцини від COVID-19, важливо отримати бустерну дозу, яка посилить імунний захист.

В зв’язку з можливим ростом захворюваності, вже цієї осені, вакцинація дасть змогу суттєво знизити показники госпіталізації та летальності. Ризики інфікування, при дотриманні протиепідемічних правил та вакцинації 3 дозами вакцини – є надзвичайно низькими. У вакцинованих осіб, якщо ж вони захворіють, в більшості випадків, хвороба перебігає в легкій формі.

Спеціалісти Рогатинського відділу ІФ РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» розуміють важливість та актуальність вакцинації. 100% працівників вакциновані 1 та 2 дозами, більше 50% (на сьогоднішній день) – вакциновані бустерною дозою.

Ми наполегливо рекомендуємо та на власному прикладі показуємо, що вакцинація – це безпечно та ефективно. Подбайте за власне здоров’я та зверніться в найближчий заклад первинної медико-санітарної допомоги, щоб отримати необхідні щеплення.

Бережіть себе!

Фото без опису