Ні! Торгівлі людьми!

  • 455

В рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми в Галицькій територіальній громаді відділом соціальних послуг проведено комплекс заходів з метою профілактики, недопущення, запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей.

26 липня 2022 року в центрі м.Галича спільно із працівниками бюро правової допомоги, ювенальної поліції, центру зайнятості проведено акцію «НІ! Торгівлі людьми!», під час якої громадянам роз’яснено, як не стати жертвою торгівців людьми, роздано буклети та пам’ятки «Як не потрапити у ситуацію торгівлі людьми під час перетину кордону».

Впродовж тижня працівниками відділу соціальних послуг проводились бесіди із внутрішньо переміщеними особами та сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах, щодо запобігання потрапляння в ситуації примусу, викрадення та шахрайства.

Завершився тиждень проведенням круглого столу: «Запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей»:

Мета заходу:

- обговорення проблем торгівлі людьми, надання комплексу послуг постраждалим від торгівлі людьми та підвищення їх обізнаності з даного питання;

Міський голова Олег Кантор вказав на важливість проблеми торгівлі людьми в сучасному світі. І незалежно від статусу, гендерної ідентичності, віку, кожен може стикнутися з цією проблемою. Тому має бути вироблений чіткий алгоритм дій суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми та експлуатації дітей.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Вікторія Дебенко акцентувала, що кожна інституція громадянського суспільства в сучасних умовах повинна попередити, роз’яснити, зупинити і, головне – направити в правильне русло, щоб жодна людина не стала жертвою торгівлі людьми чи на Батьківщині, чи за її межами.

В заході взяли участь працівники структурних підрозділів міської ради, які безпосередньо дотичні до цієї тематики - відділ соціальних послуг, відділ освіти, служба у справах дітей, КНП «Галицька лікарня», КП «Інклюзивно-ресурсний центр» та  сектор  ювенальної превенції Івано-Франківського РУП ГУНП, відділ «Галицьке бюро правової допомоги, Галицька районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості, відділ соціальної підтримки пільгових категорій громадян та осіб з інвалідністю Галицького відділення №2 управління соціального захисту населення івано-Франківської РДА, сектор філії ДУ «Центр пробації» в області, Галицький відділ ДРАЦС.

Досягти безпечного середовища в громаді можна завдяки виваженому управлінню та здійсненню системної роботи: вжиття профілактичних заходів серед населення, особливо з особами, які формують соціальні групи ризику, підняття статусу особистості в демократичному суспільстві та формування чіткої політики «позитивних дій».

 

УВАГА! ЖІНКАМ І ДІВЧАТАМ, ЯКІ ПЕРЕТИНАЮТЬ КОРДОН УКРАЇНИ!

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису