Інформація для внутрішньо переміщених осіб

  • 368

З 1 травня змінено умови виплат для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які прибули з територій, де тривають активні дії або які перебувають у тимчасовій окупації чи оточенні. Також допомогу отримуватимуть внутрішньо переміщені особи, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок бойових дій і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат. Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні, затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Водночас, виплата державної допомоги за березень та квітень 2022 року була здійснена усім внутрішньо переміщеним особам, відомості про яких включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Щоб отримати статус внутрішньо переміщеної особи, необхідно звертатися до районного управління соціального захисту населення  або центру надання адміністративних послуг сільської (селищної) або міської рад.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення  включно на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей - 3000 гривень;

  • для інших осіб - 2000 гривень.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням.

Допомога внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 року, надається починаючи з березня 2022 року.

Фото без опису