Звернення до жителів Галицької територіальної громади

  • 338

Депутат місцевої ради представляє інтереси всієї територіальної громади, має всю повноту прав, що забезпечують його активну участь у діяльності ради та утворюваних нею органів, несе обов'язки перед виборцями, радою та її органами, виконує їх доручення.

Кожен депутат має Права та обов’язки як у виборчому окрузі, так і  у раді та її органах.

Та, на жаль, група депутатів Галицької міської ради, більшість з яких є членами фракцій  ПП «Європейська Солідарність», ПП «ВО «Платформа громад», ПП «Слуга Народу», саботують роботу міської ради, свідомо не з’являються на засідання сесій, свідомо, ухиляючись від виконання своїх обов’язків, спричиняють такі обставини, за яких міська рада не може нормально функціонувати та приймати рішення, що стосуються як громади в цілому так і конкретного жителя.

 

21 червня 2022 року видано Розпорядження про скликання 30 червня 2022 року двадцять п’ятої сесії міської ради, на розгляд якої винесено важливі проєкти рішень для подальшої діяльності бюджетних установ та фізичних/юридичних осіб. На даному засіданні розглянуто одне із питань порядку денного «Про оренду нежитлових приміщень громадського будинку за адресою: вул. Є.Коновальця, 5 м.Галич». Рішення не прийнято.

Після чого депутати міської ради від ПП «Європейська Солідарність», ПП «ВО «Платформа громад», ПП «Слуга Народу» покинули місце проведення сесії міської ради.

11 липня 2022 року видано розпорядження про скликання 14 липня другого пленарного засідання двадцять п’ятої сесії міської ради, на якому розглянуто 8 питань порядку денного. На прохання депутатів було оголошено перерву.

14 липня 2022 року видано розпорядження про скликання 15 липня третього пленарного засідання двадцять п’ятої сесії міської ради. У зв’язку із відсутністю кворуму третє пленарне засідання двадцять п’ятої сесії міської ради перенесено на 20 липня 2022 року.

 

Шановні депутати Галицької міської ради, які не берете участі в роботі сесій, свідомо ухиляючись від виконання своїх обов’язків, Вас обрано жителями Галицької міської територіальної громади і вашим обов’язком є відвідувати засідання сесій міської ради та приймати відповідні рішення в інтересах громади. А у разі вашого небажання виконувати депутатські обов’язки, ви можете скласти свої повноваження і дати можливість іншим представникам ваших політичних сил, які бажають працювати на благо громади, сумлінно виконувати депутатські повноваження.

 

Як правило, депутати вирішують, так звані, «видимі» та «відчутні» для виборця поточні проблеми, які у короткостроковій перспективі мають допомогти їм знову стати депутатами ради. Натомість вони не вирішують стратегічних проблем громад, не сприяють розвитку демократії та громадянського суспільства.

Депутатам Галицької  міської ради не варто забувати, що згідно зі статтею 37 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» неподання депутатом звіту та непроведення зустрічей з виборцями є підставою для його відкликання за народною ініціативою.

Водночас, мешканці міста, населених пунктів старостинських округів, що ввійшли до  складу Галицької територіальної громади, використовуючи надані законодавством інструменти, мають активніше взаємодіяти з депутатами міської ради, контролювати виконання ними передвиборчих програм, сприяти розробленню та впровадженню комплексних проєктів розвитку виборчих округів.

Фото без опису