Лікує спорт дитячі душі

  • 340

Спортивний фестиваль «Відкриті уроки футболу» відбувся сьогодні на міському стадіоні м.Галича. Цей захід зібрав понад вісімдесят дітей із вимушено переміщених сімей, яких гостинно прийняли в нашій територіальній громаді.

У вітальному слові міський голова Олег Кантор подякував всім, хто долучився до реалізації цього соціального проекту та висловив сподівання, що години, проведені на стадіоні, не минуть даремно, і для багатьох присутніх футбол стане улюбленою грою.

Після урочистої частини футбольне поле було розділене на шість секторів, у кожному з яких інструктори проводили для дітей різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання та конкурси. Також у програмі фестивалю були передбачені компоненти психологічної підтримки та навчання безпечної поведінки в умовах війни та її наслідків – мінімізації ризиків від вибухонебезпечних предметів, мін, надзвичайних ситуацій тощо.

На завершення командам-учасницям вручили велику кількість футбольних м’ячів та спортивного інвентарю, а кожній дитині – футболку, бейсболку, браслет, диплом проєкту, а також набори для малювання.

«Відкриті уроки футболу» організували за ініціативи Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей», Данської ради у справах біженців, Асоціації футболу України, Івано-Франківської обласної асоціації футболу, а також за підтримки Галицької міської ради.