Для галицької молоді організували гру- подорож «Права людини в Конституції України»

  • 746

Напередодні відзначення Дня Конституції України головний юрист Галицького бюро правової допомоги Івано-Франківського МЦ з надання БВПД – Ольга Гелемей, організувала для галицької молоді гру – подорож «Права людини в Конституції України» на базі Галицької публічної бібліотеки. До заходу приєдналися інспектор Ювенальної превенції відділення поліції №3 м. Галич – Оксана Чіх, ССД- Юлія Марініна, відділ культури Галицької міської ради, працівники бібліотеки.

Метою даного заходу є: закріплення знань про права, свободи та обов’язки визначені Загальною Декларацією прав людини, Конвенцією ООН про права дитини, Конституцією України, сформувати правові знання у дітей, почуття власної гідності, впевненості в собі, виховувати любов та повагу до класу, школи, Батьківщини.

Юристка розповіла дітям, що Конституція України прийнята 28 червня 1996 року. Цей документ є визначальним для всього українського народу. У статтях Конституції сформульовані права та обов’язки громадян України. Розділ про права людини – один з найважливіших у Конституції України. Ми – громадяни України, і у нас є не тільки права на життя, житло, харчування, медичну допомогу, освіту, відпочинок а й обов’язки перед Батьківщиною, своїм народом. Головний обов’язок – поважати права інших!!! А ще в Конституції України записані такі обов’язки: піклуватися батькам про дітей, а дорослим дітям – про непрацездатних батьків, захищати Вітчизну, охороняти природу, платити податки. 

«Життєвий досвід не тільки свідчить, але й учить, що не буде дітей – не існуватиме й держави. Діти – дзеркало будь-якої держави, її майбутнє. Кожна держава захищає дітей і піклується про них. Права дитини – це певні можливості, що надаються вам, для того, щоб жити і дорослішати. Де б ви не були, ким би ви не стали, ви повинні знати свої права та пам’ятати про свої обов'язки і саме головне - бути Людиною» - зазначила, Ольга Гелемей.

Всі діти справилися із завданнями, розв’язували проблемні ситуації, долали перешкоди гори Правовий Олімп, перевіряли свої знання на «Правознавчій мозаїці», за допомогою жестів показували який вид права «зачарований», добре освоїли не тільки свої права, а й обов’язки! На завершення заходу організатори вручили дітям подарунки та почастували смаколиками!

Щиро дякуємо усім хто долучився до даного заходу, а саме:

  • Учням 7 класу Галицького ліцею ім. Я. Осмомисла та класному керівникові Жанні Богданівні;

  • Галицькій Українській молоді у Христові;

  • Інспектору Ювенальної превенції відділення поліції №3 м. Галич- О. Чіх;

  • ССД Галицької міської ради;

  • Відділу культури Галицької міської ради - Галині Масляк та працівникам Галицької публічної бібліотеки за допомогу в організації заходу.

Все буде Україна! З нами Бог!!!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису